Na de beslissing van de raad van bestuur om de samenwerking met de voorgaande algemeen directeur van IGEMO stop te zetten, werd de procedure voor de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur opgestart.

Het is dan ook met een positief gevoel dat we een nieuwe algemeen directeur kunnen verwelkomen na een uitgebreide selectieprocedure. De raad van bestuur van 26 juli 2024 besliste om Dieter Goossens (43) aan te stellen als nieuwe algemeen directeur. Ondertussen werd de arbeidsovereenkomst ondertekend. Dieter Goossens start op 14 oktober.

“Ik kijk er naar uit om met deze organisatie aan de slag te gaan. IGEMO is een meerwaarde voor deze regio en maakt, door in te zetten op samenwerking en verbinding, zijn rol voor de duurzame ontwikkeling van de regio Rivierenland waar. Met dit sterk team gaan we dat in de toekomst meer dan ooit bevestigen.”

Rugzak

Dieter woont al 15 jaar in Heffen (Mechelen) en heeft ervaring op verschillende beleidsniveaus. Zowel op lokaal, provinciaal als Vlaams niveau kent hij de klappen van de zweep. Dat deed hij achtereenvolgens als diensthoofd mondiaal beleid bij Provincie Antwerpen, als teammanager Samenleven en Vrije Tijd bij het lokaal bestuur van Kontich en als programmamanager Internationale Klimaatfinanciering bij het Departement Omgeving. Met deze goed gevulde rugzak gaat hij nu aan de slag bij onze streekintercommunale.

Dieter Goossens

Overgang

Vanaf 9 oktober wordt een overgangsperiode voorzien waarin Katrin Janssen haar rol als algemeen directeur ad interim inwisselt voor een begeleidende rol. Dit om de overdracht voor Dieter zo vlot mogelijk te maken, uiteraard met steun en aanwezige expertise van het huidige managementteam en onze medewerkers.

Met de komst van Dieter staat IGEMO klaar voor een nieuwe en boeiende periode. We kijken positief vooruit naar de nabije maar ook verre toekomst.