Naast kerken en gebouwen maken ook tradities, collecties, voorwerpen en verhalen deel uit van onze geschiedenis en ons erfgoed. Via een online bevraging krijgen inwoners van de gemeente Duffel de kans om aan te geven welk stukje verleden ze willen bewaren voor de toekomst.

Rivier&Land: erfgoed op de kaart zetten en versterken

De gemeente Duffel wil het erfgoed meer op de kaart zetten. Daarom richtte ze, samen met Puurs-Sint-Amands, Bornem, Willebroek en Sint-Katelijne-Waver, de Erfgoedcel Rivier&Land op. Zo willen ze de krachten bundelen om het culturele erfgoed in onze regio Rivierenland te versterken.

Aan de hand van een online bevraging en een postkaartencampagne, die later deze maand start, wil Erfgoedcel Rivier&Land weten wat er leeft bij de inwoners van Duffel.

Deze enquête is intussen afgelopen.

Meer weten?

In Vlaanderen wordt er een opsplitsing gemaakt tussen onroerend en roerend erfgoed:

  • Onroerend erfgoed betreft gebouwen, archeologie en landschappen.
  • Roerend, cultureel of immaterieel erfgoed buigt zich over collecties, verhalen, tradities, voorwerpen, …

IGEMO zet zich dag in, dag uit in voor de vele erfgoedschatten binnen de regio Rivierenland. Klik hier om er meer over te ontdekken.

De Ballonnekesstoet, een hoogdag voor het erfgoed van de gemeente Duffel, vindt elk jaar op de laatste zaterdag van september plaats.
De Ballonnekesstoet, een erfgoedhoogdag voor de gemeente Duffel, vindt elk jaar op de laatste zaterdag van september plaats. (© Gemeentearchief Duffel)