Op de laatste dag van het schooljaar viert IGEMO groot feest. De streekintercommunale van het arrondissement Mechelen verwelkomt twee nieuwe vennoten: gemeente Nijlen en Heist-op-den-Berg. Ook het splinternieuw kantoorgebouw wordt officieel ingehuldigd. Minister Koen Van den Heuvel kraakt letterlijk én figuurlijk de fles en stelt het vernieuwde logo van IGEMO voor.

“Mobiliteit, omgeving, klimaat, … blijven enorm belangrijk in de komende regering. Ik ben ervan overtuigd dat IGEMO onze lokale besturen kan inspireren binnen deze thema’s. Dit kantoorgebouw is alvast een ongelofelijke start.”
Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)

Minister Koen Van den Heuvel kraakt letterlijk én figuurlijk de fles tijdens de inhuldiging.
Minister Koen Van den Heuvel kraakt letterlijk én figuurlijk de fles tijdens de inhuldiging.

Piñata, tequila & chili con carne

Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw) huldigt samen met Ivan Blauwhoff (voorzitter IGEMO) en Greet Geypen (schepen stad Mechelen) het gebouw feestelijk in. Een doop die je heel letterlijk mag nemen! De minister slaat een piñata aan stukken … gevuld met snoepjes waarop het vernieuwde logo van IGEMO staat.

“IGEMO levert fantastisch werk door in het historisch hart van Mechelen, met respect voor de authenticiteit van het pand, een innovatieve werkplek neer te zetten.”
Greet Geypen (schepen stad Mechelen)

Ivan Blauwhoff (voorzitter IGEMO), Greet Geypen, Koen Van den Heuvel en Peter De Bruyne.
Ivan Blauwhoff (voorzitter IGEMO), Greet Geypen, Koen Van den Heuvel en Peter De Bruyne.

Het niet onbekende gitaartrio Los Del Tré verzorgt de muzikale tonen van deze avond. Dit terwijl bestuurders, medewerkers en stakeholders van IGEMO genieten van een zuiders buffet en drankjes.

Nijlen en Heist-op-den-Berg zijn nieuwe vennoten

Ook onze nieuwe vennoten, gemeente Nijlen en Heist-op-den-Berg waren aanwezig. Tot voor kort ondersteunde IGEMO tien gemeentebesturen. Dankzij de toetreding van Nijlen en Heist-op-den-Berg zijn dat er vanaf deze zomer dus twaalf. Een hele prestatie, aangezien IGEMO nu alle gemeenten van het arrondissement Mechelen onder haar vleugels heeft.

Splinternieuw, innovatief en bijna-energieneutraal kantoorgebouw

Na de officiële inhuldiging krijgen bezoekers een uniek kijkje in het innovatief kantoorgebouw. Bijna twee jaar heeft de renovatie geduurd, maar het resultaat mag er zijn! Het pand wil een voorbeeld voor lokale besturen en burgers zijn op vlak van innovatie, welzijn en energiezuinigheid.