Economische en maatschappelijke meerwaarde, dat hoeft elkaar niet tegen te spreken. Integendeel zelfs, ze gaan hand in hand. Om die reden lanceerde VOKA, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, vanaf 28 augustus de campagne ‘goede zaken’ met in de eerste week van september een heuse actieweek. Hiermee zet het de maatschappelijke inspanningen van bedrijven over heel Vlaanderen in de kijker. En wij bij IGEMO maken daar met Stekr met enige trots deel van uit. De campagne van VOKA loopt gedurende het gehele najaar.

Check je ketel, een goede zaak

Het najaar betekent dus ook dat centrale verwarmingsketels al eens aangeschakeld worden om de kilte/koude te breken. Zo’n ketel heeft nood aan een regelmatig onderhoud om langdurig, veilig en efficiënt zijn werk te doen. De tweejaarlijkse keuring ervan is ook een wettelijke verplichting. Toch zijn de kosten hieraan verbonden niet evident voor iedereen. Daarom voorzien we vanuit energiehuis Stekr in de regio een gratis controle en onderhoud van de centrale verwarmingsketel voor 2578 gezinnen in sociale doelgroepen. Samenwerking met de OCMW’s in Rivierenland speelt hierin een cruciale rol.

“Daarnaast kan deze campagne dienen als geheugensteuntje voor iedereen om tijdig een onderhoud te laten doen. Een goed onderhouden ketel heeft alleen maar voordelen: het garandeert de meest veilige en efficiënte werking en dat resulteert in energiebesparing. Dat is meer dan ooit goed voor de portemonnee, voor iedereen.” – Peter Van Camp, energiedeskundige Stekr

Alle info of een aanvraag doen? Bezoek dan deze link.