Op 22 oktober tussen 9u en 12u organiseert IGEMO een kijkdag in deze authentieke hoekwoning in Willebroek. De vrijstaande burgerwoning omvat twee bouwlagen onder plat dak en kent een sterk horizontaal gemarkeerde gevelopbouw, bestaande uit gele baksteen in combinatie met contrasterende zwarte faiencetegels.

Het betreft een totaalkunstwerk van de hand van architect Jacques Ottelohé (1889-1940) met een zeer gedetailleerde architecturale uitwerking en een zorgvuldig uitgewerkt en bewaard interieur. Zo zijn onder meer de originele diverse tegelpatronen voor de vloeren, glas-in-loodvlakken voor ramen, binnendeuren en patrijspoorten en het gestroomlijnd houtsnijwerk voor de trap op heden nog aanwezig.

De woning is in 1937 gebouwd in opdracht van C. Sprimont-Rottiers, schoonzoon van Adeline en Emmanuel Rottiers, de oprichters van de Tegelfabriek Rottiers te Tisselt. Het interieur is van grote waarde gezien de authentieke staat en de sterke link met de Tegelfabriek.

Is dit het type gebouw dat u aanspreekt, privé of voor het huisvesten van uw zaak? Kom dan zeker naar onze kijkdag op zaterdagochtend 22/10/22 tussen 9u en 12u: Tisseltsteenweg 31, Willebroek. Inschrijven kan hier.