Klein-Brabant kent vanuit mobiliteitsoogpunt veel uitdagingen. Mensen zijn er vaak aangewezen op de auto. Alternatieven op de wagen zijn, net als in de meeste landelijke regio’s, niet sterk ontwikkeld.

Hoe kijken bewoners, ondernemers en werknemers naar mobiliteit? Hoe verplaatsen zij zich in Klein-Brabant? Wat denken ze van auto- of fietsdelen? En hoe willen ze zich in de toekomst verplaatsen?

Neem deel aan de enquête

Om dat te weten te komen, lanceren Universiteit Gent, IGEMO, de gemeenten Puurs-Sint-Amands en Bornem een grootschalige enquête. Mensen die wonen, werken of ondernemen in Klein-Brabant kunnen deelnemen via deze link. Bovendien maken ze kans op een P-bon of Bornembon ter waarde van 50 euro.

Hoe kijk jij naar mobiliteit? Neem deel aan de mobiliteitsenquête Klein-Brabant

Deelname is volledig vrijwillig, anoniem en neemt maar tien minuutjes in beslag.

Innovatieve mobiliteit in landelijke regio’s

Deze enquête kadert in het project MOVE (Mobility Opportunities Valuable for Everybody). Daarbij wordt gezocht hoe innovatieve vervoersdiensten ook in landelijke regio’s ontwikkeld kunnen worden. Het project krijgt Europese steun uit het programma Interreg North-Sea Region. In dit project zijn er Schotse, Nederlandse, Duitse en Deense partners. IGEMO en UGent vertegenwoordigen België.

MOVE doet onderzoek naar innovatieve mobiliteitsdiensten in landelijke regio's
MOVE doet onderzoek naar innovatieve mobiliteitsdiensten in landelijke regio’s