Op vrijdag 29/03 bevestigde de nieuwe raad van bestuur van IGEMO het voorzitterschap van Ivan Blauwhoff (N-VA Duffel). Hij volgt Walter Horemans (Cd&V Berlaar) op. Hilde Van der Poorten (CD&V Puurs-Sint-Amands) en Greet Geypen (Open Vld Mechelen) worden benoemd als ondervoorzitters.

Nieuwe raad van bestuur bevestigt voorzitterschap Ivan Blauwhoff
Raad van bestuur IGEMO

Andere stemgerechtige leden zijn Jan Hendrickx (N-VA Berlaar), Bart Vanmarcke (Open Vld Bonheiden), Eddie Bormans (N-VA Bornem), Ilse Lambrechts (N-VA Lier), Patrick Princen (Groen Mechelen), Peter De Vooght (N-VA Putte), Joris De Pauw (N-VA Sint-Katelijne-Waver), Maaike Bradt (CD&V Willebroek) en Koen Anciaux (IVAREM-Open Vld).

Leden met een raadgevende stem zijn Giel Van de Zande (Open Vld Berlaar), Dirk Hoofd (CD&V Bornem) en Staf Aerts (Groen Duffel).

Speech

In zijn maidenspeech benadrukte voorzitter Blauwhoff zijn ambitie: ten behoeve van lokale besturen, in een goede verstandhouding, kwaliteitsvolle dienstverlening te blijven bieden. IGEMO zal als streekintercommunale voluit de kaart van regionale samenwerking blijven trekken, o.a. op het vlak van mobiliteit, ruimtelijke ordening, economie, werken en welzijn.

Wijzigingen

De nieuwe raad van bestuur telt 15 leden. Dat zijn er twee minder dan vorig jaar. Puurs en Sint-Amands zetelen als fusiegemeente, Provincie Antwerpen is geen aandeelhouder meer van IGEMO.

Het directiecomité werd afgeschaft, waardoor de raad van bestuur nog het enige beslissingsorgaan is.