Wie van plan is om in de nabije toekomst zelf te bouwen of verbouwen, kan vandaag op zondag 27 september zijn hartje ophalen en inspiratie opdoen tijdens Openhuizendag. Mijn Thuis Op Maat gunt je een blik achter de gevels van de knapste nieuwbouw- en renovatieprojecten in jouw buurt. Zo kan je ook een virtuele rondleiding krijgen in één van de trendy woningen van het innovatieve woonproject Papenhof te Mechelen.

SPLIT-LEVEL BEN-WONING van woonproject Papenhof Mechelen.

Openhuizendag is het ideale moment om je volop te laten inspireren en informeren. Het event met haar 100 deelnemende projecten past zich dit jaar aan aan de te volgen coronamaatregelen: 65 projecten zwaaien op zondagnamiddag 27 september de deuren open voor een klein publiek. Je proeft er niet alleen van inspirerende woningen, je kan ook praten met de architect en de bewoners. Nog eens 35 projecten kan je exclusief virtueel bezoeken, via video's en podcasts. Wie extra info wenst, komt makkelijk digitaal in contact met de mensen achter het project. Wie graag een bezoekje brengt ter plaatse of virtueel, krijgt gratis toegang tot de deelnemende projecten mits registratie.

Ontdek hier het Papenhofproject

SPLIT-LEVEL BEN-WONING: een architecturaal pareltje

Eén van de koppels die hun intrek reeds namen in een vroegere fase van woonproject Papenhof, besloot om de deuren van hun woning virtueel open te zetten voor publiek. Ze willen tonen hoe een compacte, moderne woning mits doordachte architectuur toch heel ruimtelijk en super aangenaam om wonen kan zijn. Deze woning toont perfect aan waar Papenhof voor staat: duurzaam, innovatief en met aandacht voor kwalitatieve architectuur. In het project wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Deze woning werd bijvoorbeeld voorzien van een ventilatiesysteem en zonnepanelen. Vanaf 2021 moet je voldoen aan de BEN-norm en mag een nieuwbouwwoning een maximaal E-peil hebben van E30. Het E-peil van deze woning is 20!

Veel ruimtelijkheid dankzij kwalitatieve architectuur.

Woonproject Papenhof: duurzaam wonen op een steenworp van Mechelen-centrum

De bewoners van deze BEN-woning zijn gezinnetje met 2 kleine kids. We vroegen waarom ze net Papenhof kozen als nieuwe thuis: “We hebben dit project gekozen omwille van meerdere voordelen. Het is rustig gelegen in een groene omgeving, dankzij het parkje Papenhof met speeltuintje en de groene zones rond de woningen. Toch wonen we dichtbij het stadscentrum: op enkele minuutjes fietsen zijn we al in de stad! Winkels, scholen en recreatiemogelijkheden zijn dus vlakbij. Denk maar aan de Nekker, cinema, schaatsbaan en zoveel meer. Ideaal dus voor onze kinderen. Voor ons persoonlijk is de locatie bovendien ideaal gelegen voor het werk, vlakbij de E19 alsook het station Nekkerspoel, en onze familie. Zo wonen we mooi in het midden van beide families. We hebben deze locatie dus erg doelbewust gekozen en wonen hier erg graag!”

Meer informatie

Samen met de Stad Mechelen ontwikkelt IGEMO het vernieuwende woonproject Papenhof: een op maat gemaakt concept dat het voor jonge gezinnen haalbaar maakt om hun droomwoning te realiseren. Het voordeel is dat ze niet zelf op zoek moeten naar een architect. De stad Mechelen en IGEMO selecteerden vijf eigentijdse architecten om de nieuwe wijk (met respect voor individuele wensen) te realiseren. Momenteel zijn nog maar 11 van de 27 bouwkavels beschikbaar. Snel zijn is de boodschap!

Alle info over de Split-level BEN-woning en Openhuizendag vind je op: www.mijnthuisopmaat.be/projecten2020/109/

Alle info over woonproject Papenhof (beschikbare percelen, prijzen, architectenpool) vind je op: www.wonen-papenhof.be