Omdat het Vlaams woningpark sterk verouderd is, is het sinds 1 september 2022 mogelijk om Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aan te vragen voor een grondige verbetering van de woningskwaliteit of het verbeteren van de energieprestatie. De rente voor deze lening stond afgelopen jaar op 2,25%, dat kon je hier lezen. De nieuwe rentevoet bedraagt 2,75% en is van toepassing sinds 24 februari 2024.

Lopende aanvragen

Belangrijk om te vermelden is dat de lopende aanvragen die werden ingediend voor 24 februari 2024 nog steeds kunnen rekenen op de oude rente van 2,25% indien ze positief beoordeeld worden. De gestegen rentevoet is enkel van toepassing voor nieuwe aanvragen.

Toch is het belangrijk om te melden dat het nog steeds voordeliger Mijn VerbouwLening af te sluiten voor jouw renovatieproject dan via een andere lening. Maar er is dus sinds kort sprake van een lichte stijging.

Wil jij voor jouw renovatieproject of het verbeteren van de energieprestatie van jouw woning Mijn Verbouwlening aanvragen? Lees dan zeker hier verder, met o.a. een opsomming van alle voorwaarden en noodzakelijke documenten.

Let op: hou rekening met een langere wachttijd door het succes van Mijn VerbouwLening.