Help mee aan de restauratie van erfgoed in Sint-Katelijne-Waver.

via growfunding

Sint-Vincentius

In het lokaal dienstencentrum ‘De Plek’ en woonzorgcentrum Bosbeekhof wachten de beeldjes van Elisabeth van Hongarije en Sint-Vincentius al decennia op restauratie! Help jij mee het erfgoed in ere te herstellen?

Erfgoed leert ons veel over ons gedeeld verleden. Wij vinden het daarom belangrijk, als zorgbedrijf, als bestuurders en als inwoners, om zorgzaam om te springen met wat er overblijft van vroeger.

Bosbeekhof

De site Bosbeekhof bestaat al sinds 1908 en werd door provinciaal architect Careels opgetrokken. Het gebouw kent een rijke geschiedenis en huisvest bovendien verschillende kunstwerken en klein erfgoed, zoals de beeldjes.
De beeldjes verkeren echter in slechte staat en worden dagdagelijks verder aangetast door weer en wind. De heilige Sint-Vincentius is zelfs dusdanig aangetast dat zijn hoofd verdwenen is. Sint-Vincentius zit dus met ernstige kopzorgen! Ook de gedenksteen ter ere van de stichtster Alexandra de Raedt moet dringend hersteld worden.

Gedenksteen oprichting

Hoe gaan we dit doen?

De restauratie van de beeldjes kost in totaal 11.500 euro. Omdat een diensten- en woonzorgcentrum dit bedrag niet zomaar kan vrijmaken, doen we beroep op de steun van zoveel mogelijk organisaties, bedrijven, erfgoedsympathisanten, buurtbewoners en ook op u!

Hoe kan jij helpen?

De restauratie van de heilige Sint-Vincentius zal het beeldje voorzien van een nieuw hoofd. Beschik jij over beeldmateriaal waarop het beeld te zien is voordat het hoofd verloren is geraakt? Deel het met ons via de growfunding website: www.growfunding.be/bosbeekhof.

  • kies een beloning, zo kan je zelf kennismaken met het erfgoed in Sint-Katelijne -Waver
  • of doe een vrije bijdrage

Alvast onze oprechte dank voor jouw steun!

Enkele lieftallige bewoners van het woonzorgcentrum