De afgelopen weken organiseerde IGEMO, in samenwerking met Klimaan en de lokale besturen van Bonheiden, Bornem, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Lier en Zemst, een samenaankoop regenwatertonnen. Deze samenaankoop focuste zich op duurzaamheid en kwaliteit, zowel in het assortiment tonnen zelf als in de bijhorende service (o.a. levering en installatie aan huis).

Dit totaalpakket aan duurzaamheid, kwaliteit en service viel in de smaak bij de inwoners van de regio Rivierenland. Ruim 480 regenwatertonnen vonden een eigenaar, goed voor een totale opvangcapaciteit van 200 000 liter. Aangezien de verkochte tonnen vele jaren zullen meegaan, loopt de totale drinkwaterbesparing op tot vele miljoenen liters.

Ook bij de lokale besturen is het enthousiasme groot:

“Als IGEMO-voorzitter en als Duffelaar ben ik enorm trots op de resultaten van deze samenaankoop regenwatertonnen. De regio Rivierenland kent het belang van water en dat is nog maar eens gebleken. Dankzij de duurzame investering van honderden streekgenoten kan onze natuur groeien en bloeien, ook tijdens warme en droge periodes.”
Ivan Blauwhoff (N-VA)
Voorzitter Raad van Bestuur IGEMO
Gemeenteraadslid Duffel

Reden genoeg dus voor een vervolg van dit succesverhaal in september!

Nieuwe samenaankoop regenwatertonnen in september

De komende weken vinden de honderden verkochte regenwatertonnen hun plekje doorheen Rivierenland. Ben je ook geïnteresseerd, maar was je er niet op tijd bij tijdens de eerste samenaankoop? Geen nood: in september organiseert IGEMO een tweede samenaankoop regenwatertonnen.

Registreer je nu gratis en vrijblijvend. We brengen je dan op de hoogte bij de start van die samenaankoop. Registreren doe je door hier te klikken.

Op een rij: de beschikbare regenwatertonnen in deze samenaankoop.
Van deze duurzame, kwalitatieve regenwatertonnen werden ruim 480 stuks verkocht, goed voor een totale opvangcapaciteit van 200 000 liter.