De eerste zondag na de Paasvakantie, een vaste afspraak in de agenda van elke erfgoedorganisatie én -liefhebber. Steevast wordt dan Erfgoeddag georganiseerd. Een dag vol waardevolle en soms vergeten objecten, interessante tentoonstellingen, verrassende workshops en als je de benen wilt strekken, ook wandel -en fietsplezier. Dit jaar vindt Erfgoeddag plaats op 23 april 2023.

Jaarlijks is er ook een thema aan verbonden. Dat is dit jaar niet anders. Publieksmedewerker Erfgoed Eva Annys licht het thema toe:

“Erfgoeddag kiest dit jaar voor het thema ‘Beestig’. Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm… Ook in het verleden waren dieren, fabelachtig of niet, uitgesproken of subtiel aanwezig.”

Stad Mechelen en de gemeenten Bornem en Duffel organiseren een uitgebreid aanbod aan activiteiten i.s.m. met de Erfgoedcel Rivier&Land en Erfgoedcel Mechelen. Via deze handige overzichtspagina vind je alle informatie en links die je nodig hebt om een beestige Erfgoeddag te beleven. Hopelijk tot dan!