Een nieuwe job. Dat betekent: een nieuwe werkplek, nieuwe gebruiken en nieuwe collega’s. Allemaal enorm leuk, maar ook zo vreselijk spannend. Om de indiensttredingsprocedure van nieuwe medewerkers te vergemakkelijken, werd daarom de buddywerking geïntegreerd in onze interne werking. Een buddy is iemand, waarbij je terecht kan met alle vragen die niet rechtstreeks betrekking hebben op je jobinhoud. Het is een persoon, die met plezier en passie steeds beschikbaar én bereikbaar is. In feite leert je buddy je kennismaken met onze organisatie, onze werking en ons hecht team van collega’s.

Waarom een buddywerking?

IGEMO realiseert een psychosociaal werkklimaat dat zorg draagt voor gedreven medewerkers, die op een duurzame, performante en wendbare wijze meewerken aan het realiseren van onze missie en ambities. Duurzaamheid voor mens en planeet zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we dan ook bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (3, 8 en 16), een cruciaal deel van wie we zijn en wat we doen.

Ivan en Goedele zijn bovenste beste buddies

Een mooi voorbeeld van de buddywerking binnen IGEMO: buddies Ivan en Goedele poseren samen
Ivan vervoegde in de zomer van 2021 het IGEMO-team. Zijn buddy Goedele vergemakkelijkte de integratie van Ivan enorm.

Projectmanager klimaat Ivan:

“Keep calm and start buddyworking! Buddywerking zorgde ervoor dat ik me onmiddellijk thuis voelde binnen de organisatie. Ik had onmiddellijk een persoonlijk aanspreekpunt binnen de organisatie, waar ik met al m’n praktische vragen terecht kon, hoe klein of gek ook. Mijn buddy Goedele was een onmisbaar deel van mijn integratie bij IGEMO. Bij deze: heel erg bedankt, Goedele!”

Projectontwikkelaar Goedele:

“Een nieuwe job starten is meer dan zomaar een nieuwe jobinhoud leren. Het is een beetje zoals op ontdekkingsreis gaan. Je ontdekt een nieuwe wereld: de werkvloer. Die wereld heeft natuurlijk ook haar eigen inwoners: je nieuwe collega’s. Allemaal heel leuk, maar ook oh zo spannend. Dat herinner ik me zelf maar al te goed uit mijn eerste weken en maanden bij IGEMO. Ik ben dan ook enorm blij dat ik Ivan actief kon helpen in zijn integratie.”