Een nieuwe job. Dat betekent: een nieuwe werkplek, nieuwe gebruiken en nieuwe collega’s. Allemaal enorm leuk, maar ook zo vreselijk spannend. Om de indiensttredingsprocedure van nieuwe medewerkers te vergemakkelijken, werd daarom de buddywerking geïntegreerd in onze interne werking. Een buddy is iemand, waarbij je terecht kan met alle vragen die niet rechtstreeks betrekking hebben op je jobinhoud. Het is een persoon, die met plezier en passie steeds beschikbaar én bereikbaar is. In feite leert je buddy je kennismaken met onze organisatie, onze werking en ons hecht team van collega’s.

Waarom een buddywerking?

IGEMO realiseert een psychosociaal werkklimaat dat zorg draagt voor gedreven medewerkers, die op een duurzame, performante en wendbare wijze meewerken aan het realiseren van onze missie en ambities. Duurzaamheid voor mens en planeet zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we dan ook bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (3, 8 en 16), een cruciaal deel van wie we zijn en wat we doen.

Hieronder zetten we enkele succesformules binnen onze buddywerking op een rij.

Jeroen en Seppe zijn bovenste beste buddies

Een mooi voorbeeld van de buddywerking binnen IGEMO: buddies Jeroen en Seppe poseren samen
Buddies in beeld: Jeroen was er voor Seppe, om zijn integratie in het IGEMO-team zo vlot mogelijk te doen verlopen.

Jeroen Dillen, projectmanager wonen en energie

“De eerste dagen van een nieuwe job zijn altijd een beetje onwennig. Ik herinner me mijn eerste dag bij IGEMO en dat was zeker niet anders. Toen de buddywerking startte, heb ik dus niet getwijfeld om me aan te bieden. Door de buddywerking heb je als starter altijd iemand om op terug te vallen wanneer die onwennigheid bovenkomt. Door de gesprekken met je buddy bekijk je bepaalde zaken anders, wat het voor beide partijen interessant maakt. Ondertussen is Seppe al enkele maanden aan het werk en spreken we mekaar regelmatig aan het koffieapparaat.”

Seppe Jacobs, innovatiemanager

“Een nieuwe werkplek is zoals een eerste schooldag: altijd spannend!
Om de knikkende knieën en de klamme handjes tegen te gaan, heeft IGEMO de buddywerking in het leven gebracht. Bij aanwerving werd me dit nieuws verteld, iets waar ik meteen enthousiast over was. Niets zo vervelend om op een werkplek te starten waar je een beetje aan je lot wordt overgelaten. Dat was bij IGEMO niet het geval. Jouw buddy zet je de eerste dagen en weken op weg in allerlei systemen, afspraken en processen. Ook helpt de buddy je in het “thuiskomen” bij IGEMO: een aangename rondleiding door het gebouw, de kennismaking met je nieuwe collega’s,… Kortom, de buddywerking van IGEMO zorgt voor een hartelijke “onboarding”. Dikke merci, Jeroen!”

Mara en Nicky zijn bovenste beste buddies

Een mooi voorbeeld van de buddywerking binnen IGEMO: buddies Mara en Nicky poseren samen
Buddies in beeld: Mara hielp Nicky, die het IGEMO-team begin 2021 vervoegde, vlot integreren.

Mara Piessens, coördinator wijk-werken Rivierenland

“Op een nieuwe werkplek starten is altijd een belangrijk en spannend moment. Daarom heb ik me meteen kandidaat gesteld voor de buddywerking van IGEMO. Mijn missie: ervoor zorgen dat nieuwe collega’s zich gesteund en welkom voelen. Nicky was mijn eerste “proefkonijn” binnen het traject. (*lacht*) Het was voor mij persoonlijk een enorme meerwaarde om een nieuwe collega wegwijs te maken doorheen alle lagen van onze organisatie. Ik leerde Nicky bovendien meteen op een andere manier kennen dan louter op professioneel vlak.”

Nicky Vandenhoeck, adviseur wonen & energie bij Stekr

“Een nieuwe werkgever hebben is altijd bijzonder spannend. Dankzij Mara maakte ik snel kennis met collega’s binnen én buiten mijn eigen Stekr-team. Ze hielp me navigeren door het landschap van IGEMO. Ook voor praktische zaken kon ik bij haar terecht. Daarom: bij deze een grote dankjewel voor mijn buddy Mara en voor iedereen achter de buddywerking! Ik belandde in een warm bad en dat is niet zo vanzelfsprekend in deze woelige Coronatijden.”

Interesse om zelf ook deel uit te maken van ons hecht expertenteam?
Klik dan hier voor onze vacaturepagina.