De Roze Mars was geen typisch wandelevenement, dat op één dag plaatsvond. Je stapte de hele maand mei, wanneer en waar je maar wou. Door deel te nemen aan dit event, werkte je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steunde je ook het goede doel. Het IGEMO-team zette alvast haar beste beentje voor.

Op dit eigenste moment vechten 100 000 Belgische vrouwen tegen borstkanker. Met het ingezamelde geld van deze actie steunt Pink Ribbon (de organiserende vzw) concrete projecten in de strijd tegen deze ziekte.

Enkele sfeerfoto’s van het IGEMO-team tijdens De Roze Mars.
Enkele sfeerfoto’s van het IGEMO-team tijdens De Roze Mars.

Onze resultaten op een rijtje…

Het IGEMO-team:

  • Zette samen 7 miljoen stappen;
  • Legde in totaal 5 000 kilometer af.

Belangrijker nog dan deze cijfers: De Roze Mars bracht het IGEMO-team dichter bij elkaar. Samen wandelen, in het echt of digitaal, gaf moed en zelfvertrouwen, zeker tijdens deze moeilijke coronaperiode.

Ook een dikke proficiat voor de gemeente Puurs-Sint-Amands. Het bestuur van deze gemeente zette de afgelopen maand eveneens zijn beste beentje voor in de strijd tegen borstkanker.

De Roze Mars: deel van de SDG’s én van ons DNA

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we dan ook graag bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen, oftewel Sustainable Development Goals of SDG’s, staan expliciet vermeld in onze ondernemingsstrategie. IGEMO wil als organisatie een voorbeeldfunctie opnemen en implementeert de SDG’s daarom structureel binnen haar eigen werking.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, deel van het DNA van IGEMO
De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (oftewel SDG’s) van de Verenigde Naties, deel van het DNA van IGEMO. Onze deelname aan De Roze Mars kadert perfect binnen deze SDG’s.

De Roze Mars ook in jouw familie, vriendenkring of bedrijf introduceren?

Surf nu naar de website van de organisatie en stap letterlijk en figuurlijk mee in de strijd voor meer lichaamsbeweging en tegen borstkanker!