Eerstdaags wordt het startschot gegeven voor de bouw van de eerste woningen rond de twee laatste ‘hofkes’ van Papenhof. Samen met de Stad Mechelen ontwikkelt IGEMO dit vernieuwende woonproject. Meer dan een derde van de bouwkavels rond het Aardpeerhof en Raapsteelhof is reeds verkocht. De eerste eigenaars staan te popelen om de bouw van hun droomhuis te starten.

Het op maat gemaakt concept maakt het voor jonge gezinnen haalbaar om hun droomwoning te realiseren. Het voordeel is dat ze niet zelf op zoek moeten naar een architect. De stad Mechelen en IGEMO selecteerden vijf eigentijdse architecten om de nieuwe wijk (met respect voor individuele wensen) te realiseren.

Alle info (beschikbare percelen, prijzen, architectenpool, …) vind je op www.igemo.be/woonproject-papenhof.

Woonproject Papenhof: Raapsteelhof en Aardpeerhof.

Paradijs voor jonge gezinnen

Woonproject Papenhof omvat een gebied van 13 ha naast de Nekkerspoelwijk, die letterlijk een nieuwe adem aan de wijk moet geven. Meer dan 250 wooneenheden met verschillende typologieën worden hier door IGEMO gecreëerd. Ruim een derde van het projectgebied (=4,7 ha of ongeveer 10 voetbalvelden) wordt ingericht als openbare ruimte en groengebied.

Duurzaamheid voorop

Toekomstige bewoners realiseren op deze percelen een BEN-ééngezinswoning op maat. De hoeveelheid verharde oppervlakte wordt sterk beperkt in Papenhof. Hemelwater wordt opgevangen en loopt via goten naar infiltratiezones of wadi’s. Niet enkel mooi om naar te kijken, maar ook goed voor ons milieu.

Veilig spelen in het groen

Kinderen kunnen naar hartenlust buiten spelen. Het speelbos en openbare groenzones zijn autoluw. Papenhof is afgesloten van doorgaand verkeer. De auto parkeer je in één van de gegroepeerde garages, je bezoek kan terecht op de bezoekerparkings.

Vlakbij alles

Op minder dan 10 minuten fietsen ben je in de Mechelse binnenstad. Alle voordelen van ‘wonen in een stad’ zijn dus binnen handbereik. De treinstations van Nekkerspoel en Mechelen centraal zijn op resp. 6 en 13 minuten fietsafstand. Voor wie met de wagen naar Brussel of Antwerpen rijdt, is de oprit van de E19 vlot bereikbaar. In de nabije omgeving vind je alle basisvoorzieningen: bakkerij, supermarkten, crèche, basis- en secundaire scholen…

Geen stress om een architect te zoeken

Als koper van een kavel moet je niet zelf op zoek naar een architect. Om de wijk een harmonieuze en kwalitatieve uitstraling te geven, werden vijf architecten geselecteerd voor de architectenpool. Jij kiest wie jouw droomhuis vorm zal geven. De taakomschrijving en het ereloon van de architect werd in een standaardovereenkomst vastgelegd. Geen stress dus om de geschikte architect te zoeken!

De geselecteerde architecten creëerden vijf typewoningen voor de laatste twee hofkes.

Ook hier wonen?

Geïnteresseerd in een bouwkavel? Neem dan zeker een kijkje op onze website of neem contact op via vastgoed@igemo.be of +32 15 28 65 84.