Woonproject Papenhof Mechelen (uitverkocht)

[rev_slider alias=”woonproject-papenhof” /]
Woonproject Päpenhof een groene oase nabij Mechelen Centrum, bouwkavels te koop

Duurzaam wonen in het groen,
op een steenworp van Mechelen-centrum

Woonproject Papenhof is een moderne, groene woonwijk met bijna-energieneutrale woningen en aandacht voor kwalitatieve architectuur. Een groene oase, met Mechelen-centrum binnen handbereik. Wie hier komt wonen, wordt minder afhankelijk van de auto.

BEN

ééngezinswoningen

Autoluw

woonproject

10 minuten

fietsen naar de binnenstad

Kindvriendelijke

woonbuurt

Kwalitatieve architectuur in het groen

Op dit moment worden 27 bouwkavels in Papenhof gerealiseerd. Deze fase van de woonwijk wordt begeleid door vijf uitgekozen architecten. Geen stress om zelf op zoek te gaan naar een architect! Ook de kwalitatieve en coherente uitstraling van de woonwijk wordt op deze manier gegarandeerd. De vijf typewoningen zijn mooi op elkaar afgestemd, maar bieden voldoende ruimte voor eigen keuze en personalisatie.

Wonen in Papenhof is compact wonen. Gelukkig gaat compact wonen tegenwoordig hand in hand met comfort en energiezuinigheid. Want zelfs in een woning met 2 bouwlagen kan je door het optimaal gebruik van de woonoppervlakte veel bewegingsruimte en openheid creëren, veel licht laten binnenvallen en genieten van alle comfort. Bovendien beperk je door compact wonen het energieverbruik en de onderhoudskosten. Goed voor je portemonnee dus! De 5 uitgekozen architecten staan klaar om voor jou een woning op maat te ontwerpen.

Daarnaast beschik je over een gezellige stadstuin, waarbij je de mogelijkheid hebt om 2 aparte terrassen te creëren zodat je altijd kan genieten van de zon (of schaduw op zwoele zomerdagen). En natuurlijk zijn er ook nog het Papenhofpark, het speelbos en de gezellig ingerichte en autoluwe pleintjes waar kinderen veilig kunnen spelen. De mooie ligging in deze groene, kindvriendelijke omgeving maakt het plaatje helemaal af!

Kwalitatieve architectuur in het groen, Woonproject Papenhof

Ontdek het aanbod aan bouwkavels

Meer info

Perceelsinformatie

 • Percelen van 175 m² tot 300 m²
 • Elke woning heeft een vaste breedte (6 meter) en diepte (12 meter)
 • Elke woning heeft standaard twee bouwlagen en een plat dak (groendak)
 • Een derde bouwlaag (36 m²) is enkel mogelijk in cluster B3 en C2 (zie perceelsnummering op de kaart) – UITVERKOCHT
 • De gevels van de typewoningen zijn van steen, plaatmateriaal of hout
 • De tuinen zijn zuidelijk of noordoostelijk georiënteerd met mogelijkheid tot tuinberging.

Autostaanplaats

Bij de prijs van elk perceel is een autostaanplaats inbegrepen. De toekomstige privé ondergrondse garage (aan het Aspergeveld) zal bereikbaar zijn via een tuinpad.

Architecten

Je werkt samen met één van de vijf geselecteerde architecten: Moon Architects, Rooilijn, U/Define, PTA of TRIPOD Architecten. Contacteer bij interesse je favoriete architect om tot een mogelijke overeenkomst te komen. Aanpassingen aan het vooropgestelde binnenontwerp zijn bespreekbaar. Minimale aanpassingen aan het buitenontwerp zijn mogelijk, maar worden afgeraden in functie van de uitstraling van wijk.

BEN-wonen

Je woning moet Bijna EnergieNeutraal zijn. Meer info vind je via www.energiesparen.be/BEN.

Bouwtermijnen

 • De architectenovereenkomst is ondertekend vòòr datum van akte.
 • De bouwvergunning is goedgekeurd maximaal 15 maanden na de akte.
 • Afronding van de bouwwerken (domiciliëring) is maximaal 4,5 jaar na ondertekening van de akte.
 • Verkoop en verhuur van de woning is toegestaan na 5 jaar bewoning (op datum van domiciliëring)

Meer info?

Meer informatie kan je terugvinden in het RUP Papenhof (Ruimtelijk Uitvoeringsplan), de verkavelingsvoorschriften, de verkoopovereenkomst en het lastenboek van IGEMO. Contacteer hiervoor onze vastgoedmanager via +32 15 28 60 24 of vastgoed@igemo.be.

Heb je interesse?

 1. Bekijk de beschikbare percelen en selecteer je voorkeur.
 2. Neem contact op met de vastgoedmanager van IGEMO. Zij gidst je door de procedure.
 3. Contacteer je favoriete architect(en) om je budget en wensen te bespreken.
 4. Architect gekozen? Koop je perceel aan via IGEMO.

Bekijk de 5 typewoningen

Wie een perceel koopt, moet niet zelf op zoek naar een architect. Stad Mechelen en IGEMO selecteerden vijf architecten met elk een typewoning. Je kiest de typewoning die het meest aansluit bij je eigen smaak. In overleg met je architect kan de inrichting van de woning worden aangepast aan jouw wensen op basis van zijn/haar architecturaal concept.
Hij staat je bij in het hele bouwproces.

Moon Architects

Moon Architects

Rooilijn

Rooilijn

U/Define

U/Define

PTA

PTA

Wollaert+partners

Tripod Architecten
(voordien: Wollaert+partners)

Ligging

Woonproject Papenhof ligt in een gebied van 13 ha langs de Boerenkrijgstraat in Mechelen. Door de ligging aan de stadsrand, de groene autoluwe omgeving en de focus op duurzame mobiliteit is het rustig wonen in Papenhof. Kinderen kunnen zich uitleven in de autoluwe hofkes of in het nabijgelegen park of speelbos. Toch ben je op minder dan 10 minuten fietsen in de Mechelse binnenstad en op slechts 5 minuten fietsen aan het station van Mechelen-Nekkerspoel – de voordelen van ‘wonen in de stad’ zijn dus binnen handbereik. Ook het treinstation van Mechelen-centraal of de oprit van de E19 zijn vlot bereikbaar.

Recreatiemogelijkheden zijn er bij de vleet: het provinciaal domein ‘De Nekker’, het cinemacomplex ‘UGC Cinema’s Mechelen’, de ijsbaan ‘Ice Skating Center Mechelen’ en het zwembad Nekkerpool zijn vlakbij. In de nabije omgeving vind je alle basisvoorzieningen: bakkerij, supermarkten, crèche, basis- en secundaire scholen …