Ondersteuning

Je kan een premie aanvragen voor beschermd erfgoed bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Vraag ons vrijblijvend om advies. Denk eraan om een toelating of een omgevingsvergunning aan te vragen voor je werken.

Erfgoedpremie

  • via eenvoudige standaardpremie is gericht voor (periodieke) onderhoudswerken, beheerswerken en kleine totaalprojecten. Je kan maximaal een premie voor 250.000 euro aanvragen. Elk jaar kan je slechts één premie aanvragen per beschermd goed via deze premie. Het totaalbedrag is maximaal 500.000 euro op een periode van vijf jaar. Het is een snelle procedure met beperkte last.
  • via oproep focust op totaalprojecten. Wil je een beschermd pand of een beschermde site restaureren? Wil je een herbestemmingsproject realiseren binnen een beschermd pand? Dan kan je overwegen om deel te nemen aan één van de oproepen die jaarlijks uitgeschreven worden. Elke oproep legt een ander inhoudelijk accent. Ruim op voorhand worden de thema’s en budgetten meegegeven.
  • volgens de bijzondere procedure liep tot 10 december 2020. Heb je een dossier ingediend? Wacht je op een toekenning en moeten de werken nog starten? Hier  lees je meer over het verdere verloop, wanneer je mag starten met de werken en hoe de premie wordt uitbetaald.

Bespreek je aanpak op voorhand met de erfgoedconsulent.

Contact

Linsy Raaffels
Erfgoedcoördinator
linsy.raaffels@igemo.be
+32 15 79 82 12
+32 473 19 26 89

Instituut van de Ursulinen: een slaapzaal