Erfgoedzorg: dat is erfgoed behouden, beheren en beschermen. Individuen en organisaties, die hier elke dag opnieuw aan bijdragen, verdienen absoluut de nodige aandacht. De Vlaamse overheid zet daarom ook dit jaar onroerenderfgoedprojecten met een voorbeeldfunctie in de bloemetjes.

Welke erfgoedzorg komt in aanmerking?

De Onroerenderfgoedprijs 2021 beloont eigenaars of beheerders van bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed, die de laatste 5 jaar uitmuntend zorg hebben gedragen voor hun stukje Vlaams erfgoed. Kortom, zij die erfgoedzorg dag in, dag uit hoog in het vaandel dragen. De Onroerenderfgoedprijs heeft 3 laureaten, waarvan één als winnaar wordt aangeduid. Als winnaar ontvang je 15 000 euro; als laureaat ontvang je 2 500 euro. Laureaten nemen bovendien automatisch deel aan een publieksprijs en ook vakmensen maken kans op een 'eervolle vermelding' van de jury.

Hoe neem ik deel aan de Onroerenderfgoedprijs?

Ben jij eigenaar of beheerder van bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed, dat normaal gezien niet voor het publiek toegankelijk is? Heb jij de laatste 5 jaar voorbeeldig voor jouw erfgoed gezorgd? Schrijf je dan voor 1 maart 2021 in en maak kans om in de prijzen te vallen!

Vergeet ook zeker niet IGEMO, jouw IOED, te verwittigen van je inschrijving. Op die manier kunnen wij je helpen met het in de kijker zetten van je project.

Info en inschrijvingen via: https://www.onroerenderfgoedprijs.be/.

Een animatie van allerhande types onroerend erfgoedzorg
De Vlaamse overheid zet onroerenderfgoedprojecten met een voorbeeldfunctie in de bloemetjes.