IOED – onroerend erfgoed

De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) IGEMO is een samenwerkingsverband van acht lokale besturen binnen de regio Rivierenland: Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Puurs-Sint-Amands, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

IOED IGEMO is een kennis- en aanspreekpunt voor onroerend erfgoed. Onroerend erfgoed is een verzamelnaam voor gebouwen, archeologische sites en landschappen. We nemen een adviserende en ondersteunende rol op voor gemeenten, haar inwoners in de regio en bedrijven. Heb je een vraag over onroerend erfgoed? Wil je bijvoorbeeld weten op welke premies je beroep kan doen bij restauratiewerken? Wil je pré-advies voor geplande werken? Dan kan je bij ons terecht. We willen ook het draagvlak vergroten door meer in te zetten op sensibilisering en publiekswerking. Zo ondersteunen en communiceren we publieksprojecten zoals Open Monumentendag en Archeologiedagen.

Projecten


Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde NatiesDe sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde NatiesDe sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Contact

Linsy Raaffels
Erfgoedcoördinator
erfgoed@igemo.be
+32 15 79 82 12
+32 473 19 26 89

Gerelateerde pagina

Toekomst van kerken