De kerstboom staat al een tijdje te blinken in ons kantoor te Mechelen. Ballen: check. Slingers: absoluut. Lichtjes: vast en zeker. Ook pakjes mogen uiteraard niet ontbreken. Enkele dozijnen pakjes liggen intussen te pronken onder onze IGEMO-boom. Die pakjes zelf krijgen is fijn, maar ze weggeven is nog zoveel leuker! Dit doen we dan ook op vrijdag 18 december.

Een lichtpunt na een moeilijk jaar

2020 was voor veel mensen en gezinnen een moeilijk jaar. De coronacrisis heeft er serieus ingehakt, zowel menselijk als financieel. De vraag naar steun is de laatste maanden bijgevolg enorm gestegen. Er is meer armoede in Vlaanderen dan een jaar geleden. Bij het opzetten van onze kerstboom dachten we dan ook: waarom zouden we pakjes voor onszelf kopen, als we ook aan onze medemens kunnen denken? Is dat uiteindelijk niet dé boodschap van Kerstmis?

50 schoendozen vol lekkers

We stelden onszelf de vraag: hoe kunnen we anderen een zo mooi en gezellig mogelijke Kerst bezorgen? Met overheerlijk eten natuurlijk! Elk lid van de IGEMO-familie vulde een schoendoos met eten en drinken, toverde het om tot een feestelijk pakje en plaatste deze onder onze kerstboom. Het resultaat mag er wezen: net geen 50 pakjes vol lekkers. vzw De Keeting helpt ons deze pakjes te bezorgen aan zij die het echt nodig hebben.

IGEMO en De Keeting: 2 organisaties, 1 visie

In en rond Mechelen is vzw De Keeting een begrip. Deze lokale organisatie (onder)steunt armen en kansarmen in hun dagelijkse behoeften, zoals kledij en voedsel. Daarnaast biedt De Keeting deze mensen ook een luisterend oor en geeft het hen een stem. Kortom: het is een prachtorganisatie, waaraan wij met veel plezier ons steentje bijdragen.

De Keeting en IGEMO delen een passie voor duurzaamheid, evenals sociaal en maatschappelijk engagement. Dit kerstinitiatief sluit dan ook naadloos aan op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, die IGEMO als organisatie hoog in het vaandel draagt. Deze SDG’s (Sustainable Development Goals), doelstellingen opgesteld door de Verenigde Naties, willen onder andere honger uit de wereld helpen en armoede en ongelijkheid in onze maatschappij bestrijden.

Wil je ook je steentje bijdragen aan de werking van vzw De Keeting? Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Op de website van De Keeting vind je informatie over de vele manieren, waarop je dat kan doen.

De kerstboom van IGEMO met daaronder een hoop pakjes voor vzw De Keeting
Voor de nieuwsgierigen: ziehier de kerstboom van IGEMO