De raad van bestuur (rvb) van IGEMO is het leidinggevende orgaan van onze organisatie, bestaande uit 13 leden (+ 3 raadgevende leden). Deze leden nemen de belangrijke beslissingen: ze ontwikkelen het strategisch beleid, formuleren de doelstellingen en bepalen de te varen koers. Ze komen maandelijks of, indien er dringende(re) kwesties zijn, sneller samen.

Wie zijn die bestuursleden in feite? We stellen ze graag één voor één voor in een interview. Elk bestuurslid krijgt dezelfde vragen voorgeschoteld. Deze maand aan het woord: Eddy Gorris, lid van de raad van bestuur voor Heist-op-den-Berg.

Eddy Gorris in het kort:

  • Woonachtig in Heist-op-den-Berg;
  • Getrouwd met Christine Van Hoecke;
  • Vader van drie volwassen kinderen en grootvader van 10 kleinkinderen;
  • Gemeenteraadslid voor N-VA met 16 jaar op de teller;
  • Vanaf juni 2019 lid van de rvb.

Wat doe je in het dagelijkse leven, Eddy?

Na mijn oppensioenstelling in het onderwijs als licentiaat lichamelijke opvoeding ben ik nog steeds actief als zelfstandige kinesitherapeut. Samen met mijn vrouw runnen we reeds een 45-tal jaren een zelfstandige kinepraktijk in Heist-op-den-Berg.

Daarnaast ben ik ook actief in diverse verenigingen als voorzitter of bestuurslid. Dat neemt ook heel wat tijd in beslag. Maar ik beschouw deze sociale betrokkenheid als een vorm van vrijwilligerswerk en dat geeft me heel wat voldoening.

Sport is ook steeds belangrijk geweest in mijn leven, zowel in mijn vrije tijd als in mijn professionele carrière. Na een actieve invulling als sportman ben ik nu nog actief als docent voor Sport Vlaanderen.

Op politiek vlak probeer ik als gemeenteraadslid mijn steentje bij te dragen tot het goede bestuur van onze gemeente. Dat is een boeiende verantwoordelijkheid en zorgt voor heel wat uitdagingen.

Wie is Eddy Gorris naast politicus?

Samen met mijn echtgenote Christine probeer ik zoveel mogelijk te betekenen voor onze kinderen en kleinkinderen. Ondanks een drukke agenda genieten we zoveel mogelijk van het samenzijn in familieverband. Bijwonen van wedstrijdjes, vervoer naar trainingen of lessen, oppassen van de kleinkinderen… Het is een hele planning op zich maar dat is het volledig waard.

Daarnaast proberen we af en toe uit te waaien aan zee of een trip naar het buitenland te doen. Dichter bij huis gaan we al eens lekker eten. Dat zorgt voor het nodige evenwicht tussen alle drukte.

Wat betekent IGEMO precies voor je?

Sinds een viertal jaren vertegenwoordig ik onze gemeente Heist-op-den-Berg in de raad van bestuur. Het lidmaatschap van mijn gemeente bij IGEMO vind ik belangrijk.

Als meest zuiders gelegen gemeente in ons arrondissement is het cruciaal om deel uit te maken van Rivierenland. Door de grensligging met de Kempen is de verbinding van Heist-op-den-Berg met zowel met de Kempen als met Rivierenland belangrijk.

IGEMO vervult een belangrijke rol in de samenwerking tussen de gemeenten in onze regio. De dienstverlening van IGEMO als intercommunale wordt in de toekomst nog waardevoller voor onze regiowerking.

Hoe zie je de toekomst tegemoet?

IGEMO krijgt in de toekomst een grote uitdaging met o.a. de aanpak van het milieu, de vervoersregio, welzijn en werkgelegenheid. Uiteraard is Mechelen een gewaardeerd lid bij IGEMO, maar een evenwichtig beleid naar de overige gemeenten zal in de toekomst de werking nog versterken. Alleszins ben ik ervan overtuigd dat IGEMO als “house-partner” van de verschillende gemeenten haar taak ten volle zal opnemen.