Gymhal Duffel

Sportcomplex Rooienberg in Duffel krijgt er een gloednieuwe gymhal bij. De gymhal biedt plaats voor de ca. 450 leden van turnkring OGK en maakt turnen van het hoogste niveau mogelijk. Zowel de onderzoeks- als ontwikkelingsfase wordt door IGEMO gecoördineerd.

Voorbereidende onderzoeken

Bij het onderzoeksproces komt heel wat kijken. Een locatie-onderzoek, stuurgroepvergaderingen, overheidsopdrachten uitschrijven, … Elke projectontwikkelaar bij IGEMO heeft een specifiek expertisedomein. De kracht van onze in-house kennis maakt dat we gemeentebesturen kunnen helpen op maat.

Het locatie-onderzoek van de gymhal vertrekt vanuit de doelstellingen. De turnkring heeft hoge kwaliteitseisen op vlak van sportinfrastructuur en wil haar 450 leden kunnen trainen in de hal. Ook wensen naargelang bereikbaarheid en parkeergelegenheid worden in kaart gebracht. De gemeente wil dat het gebouw voldoet aan de nodige duurzaamheidseisen binnen een beperkt budget. Sportsite Rooienberg – die in de toekomst vernieuwd wordt – blijkt de beste locatie.

Ontzorging van de gemeente staat centraal. Ook de verplichte vooronderzoeken zoals water-, bodem- en archeologisch onderzoek worden door IGEMO gecoördineerd.

Alle doelstellingen  worden in een overheidsopdracht gegoten om het perfecte bouwteam te selecteren.

2.000 jaar oude Romeinse waterput blootgelegd

Groot was de verwondering wanneer tijdens de voorbereidende opgravingen de archeologen van GATE Archaeology op restanten van een Romeinse waterput stootten, zo’n 2.000 jaar oud, en een groot aantal dakpanfragmenten. Nooit eerder werden er in Duffel dergelijke vondsten gedaan.

Tot hiertoe zijn maar weinig Romeinse nederzettingen in de nabije omgeving bekend. Duffel is terecht fier op deze vrij uitzonderlijke vondst. In de provincie komen Romeinse waterputten wel meer voor. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze ontdekking mag gelinkt worden aan de meer gekende sites in de wijdere omgeving zoals de Romeinse villa in Rumst en Romeinse nederzettingen in Kontich.

Proces- en projectmanagement

Als leidend ambtenaar is Goedele Adams aangesteld, projectontwikkelaar bij IGEMO. Zij leidt praktisch alles in goede banen. Facturaties, werfvergaderingen, het contact met de verschillende partijen, juridisch advies coördineren, … Waar nodig, koppelt ze terug naar het gemeentebestuur en de turnkring.

Het resultaat wordt een hedendaagse gymhal die turnen op het hoogste niveau mogelijk maakt. Het ontwerp heeft een mooie, sobere stijl en pint de beeldkwaliteit voor de gehele sportsite vast.

Lees meer

Contact

Goedele Adams
Projectontwikkelaar
goedele.adams@igemo.be
+32 15 29 47 54