2IMPREZS mag voor het tweede jaar op rij de (kinder)champagne ontkurken. Het won zopas de jaarlijkse videowedstrijd van het Interreg North Sea Region. De wedstrijd is toegankelijk voor alle klimaatprojecten die Interreg subsidieert. Ze zet de beste video’s in twee categorieën in de bloemetjes: ‘Explainer Video’ (oftewel de beste video met een uitleg in verwerkt) en ‘People in Focus’ (oftewel de beste video, waarin mensen centraal staan). 2IMPREZS, dat gesteund wordt door het programma van de Interreg Noordzeeregio en de provincie Antwerpen, ging in die laatste categorie met de hoofdprijs aan de haal.

De winnende inzending van 2IMPREZS

Wat is 2IMPREZS?

Twaalf scholen in onze regio doen mee aan 2IMPREZS. Ook in de Vlaamse Kempen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland gaan scholen volop voor energiebesparing. Via dit grootschalig, educatief project wilt Europa het energieverbruik in scholen reduceren met 30% en leerlingen bewuster maken. In onze regio zorgt IGEMO ervoor dat de ‘Energy Challenges’ worden ingepast in het leerplan. Dankzij de steun van de gemeenten en het enthousiasme van de scholen zijn de ‘Energy Challenges’ intussen een doorslaand succes!

Niet de eerste overwinning

Het is trouwens niet de eerste keer dat 2IMPREZS met de overwinning gaat lopen. Ook vorig jaar reikte de jury van het Interreg North Sea Region de hoofdprijs uit aan een initiatief van 2IMPREZS, dat kaderde in Project Slam.

Klimaatproject 2IMPREZS winnaar Interreg North Sea Region videowedstrijd
Interreg North Sea Region is de organisator van de jaarlijkse videowedstrijd