Energy Challenge op school

Verschillende scholen in onze regio nemen het tegen elkaar op in de Energy Challenge. Het hele schooljaar lang zijn leerlingen baas over hun eigen energieverbruik. Het ultieme doel? Het meeste energie besparen op school en de challenge winnen!

Challenge accepted!

Eén leerling in een basisschool kost 100 euro per jaar aan energie. Dat moet en kan beter. Met de Energy Challenge gaan leerlingen uit onze regio zélf aan de slag om hun energieverbruik in te perken. Ze schrijven liedjes over energiebesparing, maken zelf posters en affiches om medestudenten aan te zetten, enzovoort. Op een creatieve manier leren leerlingen van elkaar: meer lichten uitdoen, de verwarming een graadje lager, stopcontacten uittrekken …

Slimme energiemeter

In elke deelnemende school wordt een slimme energiemeter geplaatst. Die houdt bij hoeveel energie er verbruikt, maar natuurlijk ook bespaard wordt. Door acties van de leerlingen laten we de energieteller zo traag mogelijk vooruit gaan. Op het einde van het schooljaar stopt de klok… en zien we welke school de Energy Challenge wint!

Europees project

Niet enkel scholen in regio Rivierenland nemen deel aan de Energy Challenges. Ook scholen in de Vlaamse Kempen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland doen vanaf 1 september mee. Via dit grootschalig, educatief project wil Europa het energieverbruik in scholen reduceren met 30% en leerlingen bewuster maken. IGEMO zorgt dat de Energy Challenges worden ingepast in het leerplan. Dankzij de steun van de gemeenten en enthousiasme van de scholen, maken we van de Energy Challenges een groot succes!

Contact

Ivan Van Elst
Projectmanager
ivan.vanelst@igemo.be
+32 15 79 82 14
+32 470 24 90 24

Gerelateerde pagina’s

2IMPREZS

De sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties
De sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties
De sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties