Energy Challenge op school

Verschillende scholen in onze regio nemen het tegen elkaar op in de Energy Challenge. Het hele schooljaar lang zijn leerlingen baas over hun eigen energieverbruik. Het ultieme doel? Via allerhande uitdagingen zoveel mogelijk energie besparen op school!

Challenge accepted!

Niet alleen leerlingen gaan aan de slag, ook de leerkrachten worden ondersteund met up-to-date digitale en hands-on tools en games om zo de leerlingen bewust te maken van energieverbruik en energiebesparend gedrag. De tools worden ter beschikking gesteld van de leerkrachten en kunnen blijvend gebruik worden.

Leerlingen houden zelf de energiemeterstanden bij, zodat ze nog meer betrokken worden bij de opvolging van het verbruik. Bedoeling is dat ze dit op langere termijn blijven doen, zodoende vergelijkingen te kunnen maken.

Europees project

Niet enkel scholen in regio Rivierenland nemen deel aan de Energy Challenges van 2IMPREZS, het overkoepelend Europees project. Ook scholen in de Vlaamse Kempen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland doen mee. Via dit grootschalig, educatief project wil Europa het energieverbruik in scholen reduceren met 30%, evenals leerlingen energiebewuster maken. IGEMO zorgt dat de Energy Challenges worden ingepast in het leerplan. Dankzij de steun van de gemeenten en het enthousiasme van de scholen maken we van de Energy Challenges een groot succes!

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde NatiesDe sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde NatiesDe sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Contact

Ivan Van Elst
Projectmanager
ivan.vanelst@igemo.be
+32 15 79 82 14
+32 470 24 90 24

Gerelateerde pagina’s

2IMPREZS