Organiseer je een event of sportkamp en heb je handen tekort, bvb. door de quarantainemaatregelen? Raken alle uren in je planning niet ingevuld? Geen nood, de wijk-werkers van de regio Rivierenland schieten je graag te hulp!

We kijken met z’n allen reikhalzend uit naar de zomer. De recente versoepelingen bieden dan ook heel wat perspectieven. Er zijn immers (her)nieuw(d)e mogelijkheden wat betreft het organiseren van allerhande evenementen en activiteiten.

Lieve, Veerle en Chris: enthousiaste, gedreven wijk-werkers in hart en nieren.
Lieve, Veerle en Chris: enthousiaste, gedreven wijk-werkers in hart en nieren.

Wijk-werkers bieden flexibiliteit

Van organisaties wordt veel flexibiliteit gevraagd wat betreft het handhaven van de coronamaatregelen. Praktisch heeft dit echter heel wat voeten in de aarde. Voldoende mankracht is daarom absoluut nodig. Deze mankracht kunnen particulieren, organisaties en bedrijven vinden via wijk-werkers.

Het samenbrengen van mensen is een ideale gelegenheid voor wijk-werkers, om ondersteuning te bieden bij de verschillende sectoren binnen Rivierenland. Bovendien verkleinen deze werkzaamheden de afstand tot de arbeidsmarkt. De wijk-werkers: leren competenties bij; zetten stappen in de maatschappij; ondersteunen vaste medewerkers,… Het is voor hen dan ook een goede basis, om na het wijk-werken een volgende stap te zetten in hun loopbaan. De wijk-werkers worden gestimuleerd in hun ontwikkeling, participatie en sociaal engagement.

Wijk-werken binnen Rivierenland

Via wijk-werken kunnen werkzoekenden, die nog niet toe zijn aan een volwaardige job, gedurende één jaar werken aan hun vaardigheden. Dit doen ze door enkele uren per week klusjes of activiteiten uit te voeren. Dit kan bij iemand thuis of in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf, maximum 60 uur per maand.

Daarna zetten de wijk-werkers een volgende stap in hun traject naar passend werk, onder begeleiding van de VDAB. Wie in aanmerking komt als wijk-werker, bepalen het OCMW of de VDAB.

De wijk-werkers worden betaald via cheques, gelijkaardig aan dienstencheques. Eén cheque kost € 7,45 en wordt ingezet per begonnen uur. Er is verder ook een éénmalig inschrijvingsrecht van € 7,5.

Heb je interesse? Zit je met vragen?

Neem dan contact op met Mara Piessens, coördinator wijk-werken.
Dit kan via mara.piessens@igemo.be of +32 15 28 60 22.

Bezoek daarnaast ook de projectpagina wijk-werken via www.igemo.be/wijk-werken.

Het logo van wijk-werken Rivierenland.