Persinfo

Over IGEMO

Als vereniging van lokale besturen in het arrondissement Mechelen, ontwikkelt en verleent IGEMO diensten voor een veelheid aan beleidsdomeinen en thema’s: klimaat, milieu, ruimtelijke ordening, stedenbouw, mobiliteit, erfgoed, wonen, ondernemen, werken, welzijn,… IGEMO groeit mee met haar lokale besturen, in functie van hun huidige en toekomstige behoeften. Onze ruime dienstverlening is de oorspronkelijke bestaansreden en het kloppend hart van IGEMO.

De laatste jaren groeide IGEMO uit tot het regionaal samenwerkingsverband van de streek ‘Rivierenland’. Uitdagingen en ambities van bovenlokaal belang worden binnen een interbestuurlijke context aangepakt. Als motor en brandstof voor de regio, heeft IGEMO de ambitie te fungeren als koepelstructuur voor alle regionale samenwerkingsnoden en -verbanden binnen Rivierenland.

Het werkingsgebied van IGEMO omvat de twaalf gemeenten van het arrondissement Mechelen, ook gekend als de streek ‘Rivierenland’. Het gaat om Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Putte, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek, Mechelen en Lier. Het arrondissement heeft een oppervlakte van 510,22 km² en telt ca. 344.000 inwoners.

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO: de SDG’s (‘sustainable development goals’ of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties staan expliciet vermeld in onze ondernemingsstrategie. IGEMO wil als organisatie een voorbeeldfunctie opnemen en zal de SDG’s vanaf 2021 structureel implementeren binnen de eigen werking. We sluiten ons daarvoor aan bij het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Meer info vind je hier.

Het IGEMO-team

Visuals van algemeen directeur Peter De Bruyne vind je hier, hier en hier.

Een overzicht van het IGEMO-team, evenals alle contactgegevens, vind je hier.

Werkingsgebied

Een visual van het werkingsgebied van IGEMO vind je hier.

Logo’s

Het logo van IGEMO is hier en hier te vinden.

Het logo van Stekr is hier te vinden.

Sociale media

De link naar onze sociale kanalen (Facebook, LinkedIn, Youtube, Twitter) bekom je door op de iconen onderaan deze pagina te klikken.

Contact

Schoutetstraat 2
2800 Mechelen
+32 15 28 50 50
info@igemo.be

Ons onthaal is vrij toegankelijk op weekdagen van 9 tot 17 uur (met uitzondering van feestdagen).

Voor persgerelateerde vragen en voorstellen contacteer je communicatiemanager Kenneth Servaes. Klik hier voor contactgegevens.