Elk jaar verwelkomt het expertenteam van IGEMO gemotiveerde stagiair(e)s in haar midden. Deze jonge talenten zijn werkzaam in o.a. de domeinen klimaat en HR/administratie. Zo is er ook Souraya. Zij versterkte de afgelopen maanden het team van welzijn tijdens haar stage. Dat deed ze met veel plezier, zo getuigt ze hieronder zelf.

Stagiaire Souraya, zoals steeds met een glimlach aan het werk.

Souraya over haar stage bij IGEMO

“Mijn naam is Souraya Bouckaert. Ik ben 21 en zit in mijn eerste jaar graduaat maatschappelijk werk. Zo’n 5 maanden geleden begon ik mijn stage bij IGEMO. Deze stage kaderde binnen het project ENSURE.

Tijdens deze periode ben ik terechtgekomen in een hecht en warm team, bestaande uit projectmanager Mara Piessens en projectmedewerker Sofie Willemen. Dit team heeft mij de kans gegeven om mijn vaardigheden als maatschappelijk werkster verder te ontwikkelen. Dit deed ik onder meer door actief deel uit te maken van workshops, evenals werkzaam te zijn bij Jobatelier in het Neteland.

Dankzij deze stage heb ik nieuwe kwaliteiten in mezelf ontdekt. Door bv. een luisterend oor en professioneel advies te bieden tijdens workshops en individuele begeleiding, heb ik mensen leren ondersteunen in hun noden.

De organisatie van trainingen vind ik belangrijk voor onze ENSURE-doelgroep, omdat we hen zo een plek geven om hun verhaal te delen en hun ervaringen te vergelijken. Ook kunnen deelnemers iets bijleren dat ze zowel op de werkvloer als in het dagelijkse leven nodig hebben.

Ik neem de fijne momenten die ik deelde met Mara en Sofie, de wijkwerkers en de mensen in het Jobatelier mee “in mijn rugzakje” met het oog op de toekomst. Dankzij deze stage is mijn liefde voor (het werken met) mensen alleen nog maar gegroeid. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om mij hierin verder te ontwikkelen.

Kortom: IGEMO was een zeer fijne eerste stageplek, waar diversiteit als één van dé speerpunten centraal staat! Dit kan je ook merken aan het filmpje, dat ik heb mogen maken voor het ENSURE-project. Dat filmpje kan je hieronder bekijken.”

Stagiaire Souraya vat haar stage bij ENSURE samen in een video.