Woon- en energiebeleid

Woonbeleid

Heel wat gemeenten werken samen om hun lokaal woonbeleid vorm te geven. Binnen IGEMO hebben zich de afgelopen jaren twee samenwerkingsverbanden gevormd. Berlaar, Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver werken samen in de intergemeentelijke vereniging ‘Wonen langs Dijle en Nete’. Bornem en Puurs-Sint-Amands doen hetzelfde via ‘Wonen Klein-Brabant’.

Op intergemeentelijk niveau worden de verschillende aspecten van wonen aangepakt: woonbeleid, woningkwaliteit, woon-informatie en leegstand. Zo is er een gemeentegrensoverschrijdend loket waar inwoners informatie kunnen krijgen over wonen en energie: Stekr.

Energie

Ook op vlak van energie is IGEMO al meer dan tien jaar actief. We willen woningen in onze regio energiezuiniger maken. Energetische renovatie stimuleren doen we via sensibilisering, adviesverlening en ondersteuning via het loket en aan huis.

IGEMO is tevens het Energiehuis van het arrondissement Mechelen. Inwoners kunnen bij Stekr terecht voor een energielening en advies of begeleiding op maat.

Contact

Leen Seynaeve
Business Unit Manager
leen.seynaeve@igemo.be
+32 15 28 60 21
+32 472 20 85 45

gerelateerde pagina’s

www.stekr.be