Woon- en energiebeleid

Woonbeleid

Heel wat gemeenten werken samen om hun lokaal woonbeleid vorm te geven. Binnen IGEMO hebben zich de afgelopen jaren twee samenwerkingsverbanden gevormd. Berlaar, Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver werken samen in de intergemeentelijke vereniging ‘Wonen langs Dijle en Nete’. Bornem en Puurs-Sint-Amands doen hetzelfde via ‘Wonen Klein-Brabant’.

Op intergemeentelijk niveau worden de verschillende aspecten van wonen aangepakt: woonbeleid, woningkwaliteit, woon-informatie en leegstand. Zo is er een gemeentegrensoverschrijdend loket waar inwoners informatie kunnen krijgen over wonen en energie: Stekr.

Energie

Ook op vlak van energie is IGEMO al meer dan tien jaar actief. We willen woningen in onze regio energiezuiniger maken. Energetische renovatie stimuleren doen we via sensibilisering, adviesverlening en ondersteuning via het loket en aan huis.

IGEMO is tevens het Energiehuis van het arrondissement Mechelen. Inwoners kunnen bij Stekr terecht voor een energielening en advies of begeleiding op maat.

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Pictogram van SDG goede gezondheid en welzijn Pictogram van SDG betaalbare en duurzame energie Pictogram van SDG duurzame steden en gemeenschappen

Contact

Leen Seynaeve
Clusterdirecteur
leen.seynaeve@igemo.be
+32 15 28 60 21
+32 472 20 85 45

Jeroen Dillen
Projectmanager
jeroen.dillen@igemo.be
+32 15 28 60 29
+32 491 35 47 27

gerelateerde pagina’s

www.stekr.be