Op dit moment staan er 27 percelen in Woonproject Papenhof (Mechelen) te koop. Bij elk perceel hoort een autostaanplaats in een ondergrondse parking, die nog gerealiseerd moet worden. In afwachting daarvan, keurde stad Mechelen de vergunningsaanvraag voor een tijdelijke buurtparking goed. De huidige en nieuwe bewoners van ‘de hofkes’ kunnen gebruik maken van de parking. De werken starten omstreeks augustus.

Schepen Vanmarcke – projectmanager Peter van Malderen (IGEMO) – schepen Geypen

42 parkeerplaatsen aan Papenhof

Aan de westzijde van de Papenhofdreef wordt de weide voor een oppervlakte van ca. 970 m² ingericht als tijdelijke parking. Omdat de parking een dubbelgebruik zal kennen, wordt de zone fysiek in twee gedeeld.

Het noordelijk deel heeft een capaciteit van 27 parkeerplaatsen. Deze parking staat in voor de parkeerbehoefte van de bewoners van ‘de hofkes’ als private bewonersparking. Het overige deel biedt ruimte voor 15 parkeerplaatsen en is enkel vanuit het zuidelijk deel van de Papenhofdreef te bereiken. De parking kan gebruikt worden als buurtparking voor de woonwijk rond de Nijverheidsstraat.

Beide zones worden van elkaar gescheiden door een meter brede grasstrook met draadafsluiting. Op die manier is de scheiding tussen beide parkeercompartimenten duidelijk. Bovendien worden er in de Papenhofdreef twee obstakels in de rijweg aangebracht zodat er geen verbinding is tussen beide parkeerzones.

Vergunningstermijn van maximaal vier jaar

De tijdelijke buurtparking kreeg een vergunning voor maximaal vier jaar. “Die vergunningtermijn is gekoppeld aan de bouw van de ondergrondse parking binnen de goedgekeurde verkaveling Papenhof” verduidelijkt Peter De Bruyne, algemeen directeur van IGEMO.

“Woonproject Papenhof is een duurzame en groene woonbuurt op een steenworp van Mechelen centrum. Kinderen kunnen er naar hartenlust buiten spelen. Het autoluw karakter is een troef van de woonbuurt. Tot de ondergrondse garage gerealiseerd wordt, kunnen huidige en nieuwe bewoners vanaf de zomer hun wagen veilig parkeren.”

Ook wonen in Papenhof?

Wil je bouwen aan je droomhuis? Er zijn nog enkele percelen beschikbaar binnen woonproject Papenhof. Kwalitatieve architectuur staat voorop, daarom selecteerden stad Mechelen en IGEMO een architectenpool om de wijk vorm te geven. Als koper van een kavel hoef je dus niet zelf op zoek te gaan naar een architect en kan je op beide oren slapen.

Ontdek het aanbod en de ontwerpen van de architectenpool via www.wonen-papenhof.be.

Woonproject Papenhof is een groene, autoluwe en kindvriendelijke woonbuurt
Woonproject Papenhof is een groene, autoluwe en kindvriendelijke woonbuurt