Op de site van sportcomplex Rooienberg in Duffel rijst binnenkort een gloednieuwe gymhal. De zaal maakt turnen op het hoogste niveau mogelijk. Op vraag van het gemeentebestuur neemt IGEMO het procesmanagement op zich. Jasmine Cryns en Goedele Adams, projectontwikkelaars bij IGEMO, begeleiden het project van A tot Z. Van de initiële studie over de zoektocht naar een bouwteam, tot het project management van het bouwproces.

Jasmine Cryns en Goedele Adams leiden het proces rond de gymhal in Duffel in goede banen.
Jasmine en Goedele leiden het project in goede banen.

Projectmanagement van A tot Z

Op vraag van het gemeentebestuur van Duffel, begeleidt IGEMO de realisatie van de nieuwe gymhal van A tot Z. Bij het onderzoeksproces kwam heel wat kijken: een locatie-onderzoek, stuurgroepvergaderingen, een overheidsopdracht uitschrijven en opvolgen, … “Bij IGEMO pakken we infrastructuuropdrachten aan in team. Elke projectontwikkelaar heeft een ander expertisedomein. De kracht van onze in-house kennis maakt dat we gemeentebesturen kunnen helpen op maat”, vertelt Jasmine.

“Bovendien is IGEMO de ideale neutrale partner”, vult Goedele aan. “We bewaken de belangen van alle betrokken partijen: het gemeentebestuur, turnkring OGK en haar 500 leden en het bouwteam.”

Diploma archeologie kwam goed van pas

De archeologie-ervaring van Jasmine kwam goed van pas bij het archeologisch vooronderzoek. “Tijdens het vooronderzoek stootten we op een 2.000 jaar oude Romeinse waterput. Tot hiertoe zijn maar weinig Romeinse nederzettingen in de nabije omgeving bekend. Duffel is terecht fier op deze uitzonderlijke vondst!”, aldus Jasmine. Meer info over de unieke opgraving lees je in dit artikel.

“Tijdens het archeologisch vooronderzoek stootten we op een 2.000 jaar oude Romeinse waterput.”

  De 2.000 jaar oude Romeinse waterput werd gevonden tijdens het archeologisch vooronderzoek
De 2.000 jaar oude Romeinse waterput: een unieke vondst voor Duffel en omstreken.

Leidend ambtenaar ontzorgt

Goedele behoudt als leidend ambtenaar overzicht. “Facturatie, werfvergaderingen, het contact tussen de verschillende partijen, juridisch advies coördineren, technische fiches controleren, … noem maar op! In overleg met het gemeentebestuur, het bouwteam en de turnkring leid ik praktisch alles in goede banen”, aldus Goedele.

Ook budgetbeheer is één van de vele taken. “Bij de budgetbepaling bewees IGEMO haar kracht als neutrale partner. Er moet voldaan worden aan de kwaliteitseisen van de turnkring, maar ook aan het budget en duurzaamheidseisen van het gemeentebestuur. Dit werd in een sluitende overheidsopdracht gegoten om het perfecte bouwteam aan te werven”, eindigt Goedele.

Goedele (uiterst rechts) bij de eerste spadesteek van de gymhal

Uitkijken naar het resultaat in 2021

Ondanks de archeologische vondsten en de corona-pandemie, behoudt het bouwteam haar planning. In 2021 opent het sportcomplex de deuren. Goedele en Jasmine kijken alvast uit naar het resultaat! Het ontwerp belooft een hedendaagse gymhal die topsport mogelijk maakt. De mooie, sobere stijl pint de beeldkwaliteit voor de gehele sportsite vast.

t ontwerp van de gymhal heeft een mooie, sobere stijl
Het ontwerp heeft een mooie, sobere stijl en pint de beeldkwaliteit voor de gehele sportsite vast.