Cultureel erfgoed

Vlaanderens jongste culturele erfgoedcel

De deelwerking cultureel erfgoed is opgericht in 2021 en richt haar aandacht op het roerend en het immaterieel erfgoed in het werkingsgebied van Erfgoedcel Rivier&Land. Dat zijn de gemeentes Bornem, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Roerend erfgoed zijn verplaatsbare voorwerpen, zoals archiefstukken, schilderijen, werktuigen, gebruiksvoorwerpen, … Immaterieel erfgoed verwijst dan weer naar tradities, verhalen, ambachten, …

Onze geografisch kleine regio heeft heel wat geschiedenis te bewaren en dat beseffen we maar al te goed. Rivier&Land is één van de kleinste erfgoedcellen van Vlaanderen, maar die kleine schaal biedt net een groot voordeel: het laat toe in te spelen op de behoeften van onze gemeentes. Ons plan: een hecht erfgoedveld creëren, waarin inspraak en samenwerking hand in hand gaan met innovatie.

Ons logo vind je hierboven. Zelf ook gebruik maken van dit logo binnen je project(voorstel)?

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde NatiesDe sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde NatiesDe sustainable development goals oftewel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Contact

Linsy Raaffels
Erfgoedcoördinator
erfgoed@igemo.be
+32 15 79 82 12
+32 473 19 26 89

Wat kan een erfgoedcel voor mij betekenen?