Erfgoedcafé 8 november 2022

Erfgoedcel Rivier&Land wil het brede publiek wil informeren, betrekken én enthousiasmeren over cultureel erfgoed. Elk erfgoedcafé is het ontmoetingsmoment voor de lokale erfgoedgemeenschap waarbij we zowel professionele spelers als vrijwilligers en geïnteresseerden samenbrengen. De thema’s zijn afgestemd op de noden van het veld en de projecten waar de erfgoedcel rond werkt.

Vrijwilligers terug in beweging brengen na corona

De afgelopen tijd kregen heel wat burgers de ruimte om even stil te staan bij hun job en vrije tijd én hoe ze dit willen invullen. Ook hun vrijwillige engagementen worden vanuit dit opzicht herdacht. Herstarten na deze coronaperiode, of een andere periode van rust of stilstand, is dus niet louter de draad terug oppikken, het is geen verderzetting van de dag waarop de werking stil viel.

In deze sessie gaan we uit van een bewuste aanpak en beantwoorden we de vraag ‘hoe creëer je  verbinding met je vrijwilligers na deze coronaperiode?’. We bundelen de ervaringen die Vrijwilligerswerkwerkt samen met haar klanten de voorbije twee jaar opdeed tot verschillende tendensen en inzichten. Tijdens deze lezing zal Marianne jou, naast onze inzichten dan ook een hands-on tool aanbieden om de vrijwilligerswerking in én rondom je werking te versterken. Na het volgen van deze sessie is de tool meteen inzetbaar.

Wie: Marianne Cap, freelancer bij VrijwilligerswerkWerkt

Wanneer: 8 november om 19u30

Waar: Kasteel Bel-Air, Mechelsesteenweg 102, Willebroek

Deze avond is een samenwerking met de gemeente Willebroek.

Programma

19u30: Welkom met voorstelling Erfgoedcel Rivier&Land

19u45: Lezing door Marianne Cap, freelancer bij VrijwilligerswerkWerkt

20u45: Napraten met een drankje en een hapje

21u30: Einde

Deelnemen

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Schrijf je in via deze link of bel naar Sarah Luyten via +32 15 28 38 12. Je kan je inschrijven voor de lezing ‘Vrijwilligers terug in beweging brengen na Corona’ tot maandag 31 oktober 2022.

Contact

Linsy Raaffels
Erfgoedcoördinator
linsy.raaffels@igemo.be
+32 15 79 82 12
+32 473 19 26 89

Gerelateerde pagina’s