Open Monumentendag 2022

Open Monumentendag 2022

Op 11 september 2022 is het Open Monumentendag, het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen, en bovenal hét bewijs dat zowel bekend als minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien. Het recept is dan ook eenvoudig: op de tweede zondag van september stellen honderden erfgoedsites in heel Vlaanderen hun deuren gratis open. Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek doen dat i.s.m. de IOED IGEMO.

Samen met de lokale besturen van deze acht gemeenten, slaat de IOED IGEMO jaarlijks de handen in elkaar om een regionale programmabrochure uit te brengen. Doorheen deze brochure ontdek je van welke boeiende activiteiten in regio Rivierenland jij tijdens Open Monumentendag kan genieten!

Zin om de erfgoedsfeer alvast op te snuiven? Hou de komende weken dan ook onze social mediakanalen (IGEMO en Erfgoed Rivierenland) goed in de gaten, want hierop zetten we bij wijze van voorsmaakje enkele activiteiten extra in de kijker.

Duurzaam erfgoed in regio Rivierenland                                    

Het jaarthema van deze 34ste editie van Open Monumentendag is duurzaamheid. Rond dit actuele thema is heel wat te doen binnen de erfgoedsector. Het kan dan ook via verschillende invalshoeken worden benaderd, denk maar aan herbestemming en restauratie, een duurzame relatie met de omgeving, gemeenschapsvorming of circulariteit.

Benieuwd hoe de gemeenten in regio Rivierenland dit erfgoedthema in de kijker zetten?
Ontdek het in de gids van de IOED IGEMO.
Klik hier om een kijkje te nemen in onze regionale brochure!

Organiseer jij zelf een activiteit in regio Rivierenland tijdens Open Monumentendag?

Download de regionale Open Monumentendag-affiche door hier te klikken.

Open Monumentendag in Vlaanderen

Meer dan 600 monumenten zetten op Open Monumentendag hun deuren open. Benieuwd waar je in Vlaanderen nog terecht kan? Ontdek het snel op de publiekswebsite van Herita.

Ontdek meer over Open Monumentendag in onze gemeenten

Contact

Linsy Raaffels
Erfgoedcoördinator
linsy.raaffels@igemo.be
+32 15 79 82 12
+32 473 19 26 89