2IMPREZS

In 2IMPREZS werken Europese partners samen om energie te besparen in scholen. Dit doen ze door de focus te leggen op gedragsverandering. Hierbij staan leerlingen aan het roer om in hun eigen school aan de slag te gaan en zo hun energieverbruik te verlagen.

Aan de hand van de ‘Energy Challenge’ proberen leerlingen maar liefst 30% energie te besparen op school (op jaarbasis). Via posters, filmpjes, acties op de speelplaats,… sporen leerlingen elkaar aan om minder energie te verbruiken. Binnen dit project kunnen leerlingen en scholen bovendien gebruik maken van de gemeentelijke en regionale klimaatpagina’s, die binnen het Lokaal Klimaatproject worden uitgerold.

De bovenstaande gedragswijzigingen en bewustwording kunnen vervolgens meegenomen worden binnen het eigen gezin en binnen de eigen familie en omgeving.

2IMPREZS werd gefinancierd door Interreg Noord-Zee regio en provincie Antwerpen (tot mei 2021). Het project is een samenwerking tussen Belgische, Britse, Duitse en Nederlandse partners. In onze regio namen scholen uit Berlaar, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek deel aan dit project.

Looptijd: juni 2017 – juni 2023
Subsidieprogramma: Interreg Noord-Zee Regio

Contact

Ivan Van Elst
Projectmanager
ivan.vanelst@igemo.be
+32 15 79 82 14
+32 470 24 90 24

Europese vlag