Stronghouse

Stronghouse staat voor Sustainable Housing for Strong Communities. Het doel van dit project is om energetische renovatie bij particuliere woningen te versnellen.

Via Stronghouse, zet IGEMO in op thermografie. Met een warmtebeeldcamera wordt het warmteverlies van woningen perfect in kaart gebracht. Met deze techniek wil IGEMO inwoners sensibiliseren en overtuigen om hun woning energiezuiniger te maken. Burgers die een thermografische scan aanvragen, krijgen bovendien gepersonaliseerd advies en opvolging. Scholen en vrijwilligers gaan, na een opleiding, mee de straat op om thermografische scans van woningen te maken.

Voor inwoners die drempels ervaren om tot renovatie over te gaan, worden groepssessies georganiseerd. Via onderzoek en begeleiding bekijken we welke drempels ze ervaren en hoe deze weggenomen kunnen worden.

In onze regio liep het project in Berlaar, Bornem, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Puurs – Sint-Amands en Willebroek. In Europa nemen steden, gemeenten, provincies, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en kennisinstellingen uit Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden deel aan het project.

Looptijd: januari 2020 – december 2022
Subsidieprogramma: Interreg Noord-Zee Regio

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Pictogram van SDG betaalbare en duurzame energie Pictogram van SDG duurzame steden en gemeenschappen Pictogram van SDG klimaatactie