Woonproject Papenhof is een moderne, groene woonwijk, opgebouwd uit bijna-energieneutrale woningen (oftewel BEN-woningen), met aandacht voor kwalitatieve architectuur. Het is een natuurlijke oase met het centrum van Mechelen binnen wandel- en fietsbereik. Woonproject Papenhof is echter nog zoveel meer: het is ook compact wonen, zonder aan comfort of ruimtelijkheid in te boeten.

Waarom compact wonen? En waarom nu precies Papenhof?
We zetten graag de vele voordelen voor je op een rij!

Woonproject Papenhof is een moderne, groene woonwijk, opgebouwd uit bijna-energieneutrale woningen (oftewel BEN-woningen), met aandacht voor kwalitatieve architectuur.
Woonproject Papenhof is een moderne, groene woonwijk, opgebouwd uit BEN-woningen,
met aandacht voor kwalitatieve architectuur.

Waarom compact wonen?

Wonen in Papenhof is compact wonen. Compact wonen is echter niet klein wonen. Integendeel, het is optimaal met de aanwezige ruimte aan de slag gaan. Compact wonen gaat bovendien hand in hand met energiezuinigheid, wat goed is voor de portefeuille en ons klimaat. Energieverbruik en onderhoudskosten blijven immers beperkt.

Ook aan comfort boet je niet in: in een woning met 2 bouwlagen kan je, door de beschikbare woonoppervlakte optimaal te gebruiken, perfect bewegingsruimte, openheid en lichtinval creëren.

Igemo Papenhof voorbeeld split-level BEN-woning
Een voorbeeld van een bestaande split-level BEN-woning in Papenhof.
Veel ruimte, openheid en lichtinval op een beperkte oppervlakte.

Wonen en leven doe je voor een groot deel binnen, maar ook buiten wordt er flink gewoond en geleefd. Binnen project Papenhof beschik je over een gezellige stadstuin, waarbij je de mogelijkheid hebt om 2 aparte terrassen te creëren, zodat je altijd kan genieten van de zon (of van de schaduw op zwoele zomerdagen). Daarnaast zijn er ook nog het Papenhofpark, het speelbos en de gezellig ingerichte en autoluwe pleintjes. Kortom: Papenhof biedt een mooie ligging in een groene en kindvriendelijke omgeving!

Waarom Papenhof?

Samen met de Stad Mechelen ontwikkelt IGEMO het duurzame woonproject Papenhof: een op maat gemaakt concept dat het voor gezinnen haalbaar maakt om hun droomwoning te realiseren. Het project biedt dan ook heel wat voordelen:

  • Een moeizame zoektocht naar een architect? Die is er in dit geval niet. De stad Mechelen en IGEMO selecteerden vijf eigentijdse architecten om de nieuwe wijk te realiseren. De kwalitatieve en coherente uitstraling van de woonwijk wordt op deze manier gegarandeerd. De vijf typewoningen zijn mooi op elkaar afgestemd, maar bieden voldoende ruimte voor eigenheid en personalisatie. De inrichting kan je namelijk zelf kiezen!
  • Je woont in een rustige, kindvriendelijke buurt waar het veilig is om nog buiten te spelen, ideaal voor jonge gezinnen.
  • Het Papenhofpark, dé perfecte plek om te ontspannen of te ravotten, is vlakbij.
  • Een waaier aan andere recreatiemogelijkheden zijn in de buurt beschikbaar.
  • Je woont in een autoluw gebied. Door de nabijheid van het centrum van Mechelen zijn auto’s nu eenmaal een pak minder nodig.

Opgelet: reeds 80% van de bouwkavels werd intussen verkocht. Er zijn momenteel nog 6 bouwkavels beschikbaar aan het Raapsteelhof, waarvan 5 voor een gesloten bebouwing en 1 voor een halfopen bebouwing.

IGEMO Papenhof beschikbare percelen
De groene vakjes zijn de op dit moment nog beschikbare bouwgronden binnen project Papenhof.
Op de oranje vakjes is momenteel een optie genomen.
Situatie op 23 maart 2021.

Alle info over woonproject Papenhof (beschikbare percelen, prijzen, architectenpool, alsook contactgegevens van onze projectmedewerkers) vind je op: www.wonen-papenhof.be.

Uit de mond van zij, die in Papenhof wonen…

“De buurt is rustig gelegen in een groene omgeving, dankzij het parkje Papenhof met speeltuintje en de groene zones rond de woningen. Toch wonen we dichtbij het stadscentrum: op enkele minuutjes fietsen zijn we al in de stad! Voor ons persoonlijk is de locatie bovendien ideaal gelegen voor het werk, vlakbij de E19 alsook het station Nekkerspoel, en onze familie. Zo wonen we mooi in het midden van beide families. We hebben deze locatie doelbewust gekozen en wonen hier erg graag!”
Een jong gezin, woonachtig te Papenhof
Lees hier de volledige getuigenis van dit jonge gezin