Samenaankoop regenwatertonnen

IGEMO organiseert, in samenwerking met Klimaan en de lokale besturen van Bonheiden, Bornem, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Lier en Zemst, een samenaankoop regenwatertonnen.

Op dit moment krijgen leveranciers de kans om hun aanbod aan regenwatertonnen voor te stellen. Daarom is het nog even afwachten hoe dat aanbod er precies zal uitzien.

Op 24 mei maken we het exacte aanbod regenwatertonnen kenbaar op deze pagina. Vanaf dan is het ook mogelijk een bestelling te plaatsen.

We kunnen alvast het volgende zeggen: of je nu gaat voor een klein model, een extra groot model of een designmodel, je vindt wat je zoekt in deze samenaankoop.


Waarom is regenwater zo belangrijk?

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte, zoals in de voorbije zomers, vaker voorkomen. Om te vermijden dat onze (drink)waterbevoorrading nog meer onder druk komt, moeten we maximaal inzetten op de opvang en het gebruik van regenwater. Dit draagt bij aan een klimaatbestendige en watervriendelijke tuin.

Wat kan ik allemaal doen met regenwater?

Regenwater of hemelwater opvangen is een slimme manier om een extra watervoorziening aan te leggen. Deze kan je in en om het huis gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van de auto, de bewatering van de tuin,…

Wist je dat er in België en Nederland ongeveer 800 liter per vierkante meter regenwater valt in een heel jaar? Dit opvangen om zelf te gebruiken zal al snel een flinke besparing opleveren op je (leiding)waterfactuur.

IGEMO - regenwaterton

Hoe sluit ik een regenwaterton aan?

Klik op de links voor meer informatie en de nodige instructies. 

Er zijn 2 mogelijkheden.

Bekijk zeker ook even het onderstaande infofilmpje.

Duurzaamheid en IGEMO

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Gemeenten samenaankoop regenwatertonnen

Meer woon- en energieadvies op maat:

www.stekr.be

IGEMO - regenwaterton