Samenaankoop regenwatertonnen

IGEMO organiseert, in samenwerking met het lokale bestuur van Willebroek, een samenaankoop regenwatertonnen. Deze samenaankoop vindt plaats van 1 t.e.m. 21 november 2021.

Klik hieronder op de groene knop voor de nodige informatie.

Geen inwoner van de gemeente Willebroek? Geen probleem. Je kan toch een regenwaterton bestellen. Echter, hou er dan wel rekening mee dat je je bestelling zelf zal moeten afhalen en plaatsen. De details wat betreft de afhaling, evenals de installatiefiches, vind je via de groene knop.

Onderaan deze pagina vind je meer info over het belang van regenwater(opvang).

Voorbije samenaankopen

IGEMO organiseerde, in samenwerking met Klimaan en de lokale besturen van Bonheiden, Bornem, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Lier en Zemst, een samenaankoop regenwatertonnen. Deze samenaankoop vond plaats in de periodes mei-juni en september 2021.

Klik hieronder op de groene knop van jouw gemeente of stad voor de nodige informatie.

Onderaan deze pagina vind je meer info over het belang van regenwater(opvang).

Waarom is regenwater zo belangrijk?

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte, zoals in de voorbije zomers, vaker voorkomen. Om te vermijden dat onze (drink)waterbevoorrading nog meer onder druk komt, moeten we maximaal inzetten op de opvang en het gebruik van regenwater. Dit draagt bij aan een klimaatbestendige en watervriendelijke tuin.

Wat kan ik allemaal doen met regenwater?

Regenwater of hemelwater opvangen is een slimme manier om een extra watervoorziening aan te leggen. Deze kan je in en om het huis gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van de auto, de bewatering van de tuin,…

Wist je dat er in België en Nederland ongeveer 800 liter per vierkante meter regenwater valt in een heel jaar? Dit opvangen om zelf te gebruiken zal al snel een flinke besparing opleveren op je (leiding)waterfactuur.

IGEMO - regenwaterton

Duurzaamheid en IGEMO

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Meer woon- en energieadvies op maat:

Logo Stekr