Samenaankoop regenwatertonnen

IGEMO organiseerde, in samenwerking met het lokaal bestuur van Willebroek, een samenaankoop regenwatertonnen. Deze vond plaats van 21 februari tot en met 20 maart 2022. Deze is intussen afgesloten. Nieuwe bestellingen plaatsen kan dus niet meer.

Een bestelling geplaatst en nog op zoek naar een productfiche, een installatiefiche of een montagevideo? Klik hieronder op de groene knop voor de nodige praktische informatie.

IGEMO organiseerde, in samenwerking met Klimaan en de lokale besturen van Bonheiden, Bornem, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Lier en Zemst, ook een samenaankoop regenwatertonnen in 2021. Deze is intussen afgesloten. Nieuwe bestellingen plaatsen kan dus niet meer.

Een bestelling geplaatst en nog op zoek naar een productfiche, een installatiefiche of een montagevideo? Klik hieronder op de groene knop van jouw gemeente of stad voor de nodige praktische informatie.

Waarom is regenwater zo belangrijk?

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte, zoals in de voorbije zomers, vaker voorkomen. Om te vermijden dat onze (drink)waterbevoorrading nog meer onder druk komt, moeten we maximaal inzetten op de opvang en het gebruik van regenwater. Dit draagt bij aan een klimaatbestendige en watervriendelijke tuin.

Wat kan ik allemaal doen met regenwater?

Regenwater of hemelwater opvangen is een slimme manier om een extra watervoorziening aan te leggen. Deze kan je in en om het huis gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van de auto, de bewatering van de tuin,…

Wist je dat er in België en Nederland ongeveer 800 liter per vierkante meter regenwater valt in een heel jaar? Dit opvangen om zelf te gebruiken zal al snel een flinke besparing opleveren op je (leiding)waterfactuur.

IGEMO - regenwaterton

Duurzaamheid en IGEMO

Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO. Met deze actie dragen we bij aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Meer woon- en energieadvies op maat:

Logo Stekr