De Energy Challenges van 2IMPREZS 4.0 staan in de startblokken. Nieuw aan deze editie zijn het gebruik van interactieve tools: gewapend met Virtual Reality-brillen en ‘The Serious Energy Game’, een videospel dat de leerlingen virtueel interactief laat proeven van mogelijke energiebesparende maatregelen, willen de Energy Challenges van 2IMPREZS 4.0 het bewustzijn rond energieverbruik bij de deelnemende scholen verhogen en omzetten in energiebesparing in real life.

Eén van de gebruikte VR-brillen voor 2IMPREZS4.0

Maar het gebruik van technologie vergt een handleiding. Daarom organiseerden we op 17, 19 en 23 januari 2023 3 infomomenten voor de leerkrachten van de deelnemende scholen uit de regio om hen wegwijs te maken in het project en de beschikbare tools. De aanwezige leerkrachten van de laatste graad basisonderwijs en de eerste graad middelbaar onderwijs werden dus even terug op de schoolbanken gezet. En dat was met de nodige nieuwsgierigheid naar het project. Er werden ook heel wat vragen gesteld. Na deze succesvolle vormingsmomenten kunnen de leerkrachten aan de slag om het project uit te rollen in hun school in de loop van de komende maanden.

Veel aandachtige luisteraars bij het infomoment in Willebroek

Netwerk van deelnemers

Niet enkel scholen in regio Rivierenland nemen deel aan de Energy Challenges van 2IMPREZS 4.0. Ook scholen in de Vlaamse Kempen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland doen mee. Samen met de scholen zorgt IGEMO dat de Energy Challenges worden ingepast in het leerplan.  De opgedane kennis wordt nadien digitaal uitgewisseld tussen de deelnemende scholen en leerlingen, nationaal en internationaal. Dankzij de steun van de gemeentes en het enthousiasme van de aanwezige leerkrachten maken we van de Energy Challenges een groot succes!