We berichtten jullie eerder al over de Aankoopcentrale duurzame voertuigen voor lokale besturen. De aankoopcentrale is er om lokale besturen te helpen bij de vergroening van hun voertuigenpark. Om de voertuigen te laten zien, voelen en ruiken, organiseert de Aankoopcentrale demodagen.

Gestroomd.be; Aankoopcentrale; duurzame voertuigen
Meer informatie over de catalogus en de voorwaarden, evenals de mogelijkheid tot bestelling,
vind je via Gestroomd.be.

Auto’s kijken

Om steden en gemeenten, en bij uitbreiding onder meer Politiezones, brandweerzones, gemeentelijk onderwijs en OCMW’s, de kans te geven om kennis te maken met het aanbod, organiseren de betrokken intercommunales demodagen. Een eerste demodag vond al plaats in Zemst op 26 september. Onder een stralende zon konden geïnteresseerde besturen kennis maken met elektrische bestelwagens, personenwagens in alle maten, technische voertuigen en zelfs een sportwagen. In de meeste voertuigen van de Aankoopcentrale kon een testrit gedaan worden.

Hyundai; Gestroomd.be; Aankoopcentrale; Elektrische auto
Zelf bestelde IGEMO al een Hyundai Ionic 5, die buiten de werkuren beschikbaar zal zijn als deelwagen

Daarnaast nodigde IGEMO de collega-intercommunales uit voor een demonstratie van de elektrische voertuigen van Goupil en van Opel.

Sieg Vermeiren, Manager aankoopcentrale duurzame voertuigen: “De intercommunales voor streekontwikkeling staan dicht bij de steden en gemeenten en kunnen hen onafhankelijk advies geven. Het is belangrijk voor ons dat ook zij vertrouwd zijn met het aanbod van de Aankoopcentrale.”

ElectricDrive.be; Gestroomd.be; Goupil
Toelichting aan de collega’s van de intercommunales voor streekontwikkeling bij de voertuigen van Goupil

Nog meer demodagen

Heb je interesse om als lokaal bestuur in duurzame voertuigen aan te kopen, dan komen er nog gelegenheden aan. Op 11 en 12 oktober organiseert IGEMO samen met Solva demodagen voor het kaderbestek straatmeubilair. De medewerkers van onze steden en gemeenten kunnen de aangeboden producten bekijken en ook de Aankoopcentrale duurzame voertuigen zal aanwezig zijn om het aanbod te showen. Verder zitten nog toonmomenten van Gestroomd.be in de Kempen en in West-Vlaanderen in de pijplijn.