ad hoK

Huis voor Omgevingskwaliteit

Lokale besturen worden steeds vaker geconfronteerd met complexe ruimtelijke uitdagingen. De juiste expertise is echter niet altijd op het juiste moment ter beschikking. Het zijn net de lokale besturen die als belangrijkste vergunningverlenende overheid in Vlaanderen een grote impact hebben op de omgevingskwaliteit op het terrein.

Ad hoK, het Huis voor OmgevingsKwaliteit, heeft als missie de omgevingskwaliteit te verhogen. Het wil bijdragen tot de uitvoering van de ruimtelijke visie van lokale besturen door hen actief te ondersteunen.

Hoe werkt ad hoK?

Ad hoK ondersteunt lokale besturen om een kwalitatieve omgeving te realiseren. Dit doen we via een gelaagde aanpak, gesteund op drie pijlers: adviseren, begeleiden en inspireren.

Adviseren

De multidisciplinaire kwaliteitskamer met expertenpool adviseert het lokale bestuur zowel in publieke als private projecten.
Lees meer

Begeleiden

Via een open oproep brengt ad hoK de juiste ontwerper bij het juiste project. Dit kan voor zowel landschappelijke, stedenbouwkundige, infrastructuur- of architectuuropdrachten.
Lees meer

Inspireren

Via jaarlijkse lezingen, workshops, uitstappen en opleidingen verbreedt ad hoK de kennis van lokale besturen. Ambtenaren en schepenen
Lees meer

Partnerschap

ad hoK is een samenwerking van drie streekintercommunales: Haviland, Interleuven en IGEMO. Het initiatief wordt gesteund door Team Vlaams Bouwmeester.

Logo's partners ad hoK - IGEMO

Contact

Sigrid Palmers
Deskundige omgeving
sigrid.palmers@igemo.be
+32 15 29 47 50
+32 473 60 23 21

Documenten

Informatiebrochure voor gemeenten: