Jaarlijks biedt IGEMO jobstudenten de kans om hun eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Schoolgaande jeugd krijgt zo de kans om praktijkervaring, die aanleunt bij hun studies en interesses, op te doen. Op die manier gaat er een nieuwe -echte- wereld voor hen open. Floor Dresselaers was recent jobstudente bij IGEMO en vat haar vakantiejob hieronder samen.

Jobstudente Floor aan het woord

“Tijdens de afgelopen zomerperiode kreeg ik de kans om 2 weken lang het IGEMO-team te versterken. Dit deed ik binnen de dienstverlening wijk-werken Rivierenland. Het waren 2 toffe en leerrijke weken.

Ik ben Floor, 19 jaar jong en ik studeer toegepaste psychologie aan de hogeschool. Mijn vader Pieter is expert mobiliteit bij IGEMO. Dat is een waardevolle job, waaruit hij enorm veel genoegdoening haalt. Toen hij me vertelde over een openstaande studentenjob, heb ik dan ook meteen de kans gegrepen. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb. Ik heb aan mijn 2 weken IGEMO uitsluitend positieve ervaringen overgehouden.”

Jobstudente Floor aan het werk.
Jobstudente Floor aan het werk.

Een dag in het leven van een jobstudente

“Elke dag nam ik, samen met mijn vader, de trein -hoe kan het ook anders?!- naar Mechelen. Vervolgens werkten we in één kantoorruimte. Thuis werken en studeren we ook vaak samen rond de keukentafel, maar dit was toch extra speciaal! (lacht)

Dat mijn vader bij IGEMO werkt, was zeker een pluspunt. Pieter stelde me, als collega én als trotse papa, aan iedereen voor. Hij wees me ook de weg binnen het bedrijf.

Het was bijzonder leuk om eens in de wereld van mijn vader te duiken. Op deze manier leerde ik de vele collega’s, waarmee hij steeds belde tijdens de lockdown, in het echt kennen.

Tijdens mijn eerste week kreeg ik begeleiding van Mara Piessens, coördinator wijk-werken. Zij liet me zien hoe ik met verschillende programma’s moest werken en wat mijn takenpakket precies inhield. Tijdens de tweede week van mijn stage was Mara met verlof. Ik mocht dus volledig zelfstandig als jobstudente aan de slag. Zeer spannend!

Kenneth Servaes, communicatieverantwoordelijke, legde me uit hoe ik interviews afnam en deze vervolgens tot artikels herleidde m.b.v. handige tips en tricks. Achteraf verbeterde hij ook mijn werk en gaf hij me feedback.”

Een stage op het lijf geschreven

“Als jobstudente kreeg ik de opdracht om verschillende wijk-werkers te interviewen. Dit was zeer leerrijk. Het sloot bovendien mooi aan bij mijn studierichting, nog beter zelfs dan ik op voorhand had verwacht.

In feite had ik voor deze vakantiejob nog nooit iemand geïnterviewd of zelfs maar een artikel geschreven. Door dit nu in de praktijk te doen, heb ik ook op dat vlak enorm veel bijgeleerd.

Samengevat: dit was veruit de leukste én nuttigste job die ik als student al heb uitgevoerd. De redenen hiervoor? De toffe collega’s en de leerrijke jobinhoud. Ik kan deze job aanraden aan iedereen die sociaal aangelegd is, mensen wilt helpen en wilt bijleren.”

Interesse in Floors werk?

Je vindt haar interviews via de onderstaande links: