TRIPOD Architecten
(voorheen Wollaerts+Partners)

Binnen een logische structuur en een open ruimtelijk karakter zijn voor dezelfde typewoningen verschillende planindelingen mogelijk. Zo kan het ontwerp eenvoudig worden aangepast aan de individuele voorkeuren en het budget van de bouwheer.

Op dezelfde manier kan deze BEN-woning later met kleine ingrepen mee-evolueren met haar bewoners (meegroeiwoningen). Het ontwerp voorziet een centrale kern met dienende functies zoals een ruime berging, wasplaats en sanitair. Langs de gevels bevinden zich de verblijfsruimtes. De centrale vide is een verbindend element tussen de dag- en nachtfuncties en zorgt voor licht en ruimte in de kern van de woning. De inkomhal vormt een sas ten opzichte van het buitenklimaat en is ruim genoeg voor een vestiaire en het stallen van een fiets of kinderwagen.

De gevels ogen hedendaags en speels. Binnen een frame van gevelstenen kunnen vensters vrij worden afgewisseld met gesloten geveldelen in hout of groenelementen. Deze vrijheid laat toe om de hoeveelheid daglicht en privacy optimaal af te stemmen op de achterliggende kamers.

Ontwerp

1 inkomhal, 2 toilet, 3 zithoek, 4 bureau, 5 leefkeuken, 6 berging, 7 nachthal, 8 slaapkamer, 9 dressing, 10 slaapkamer, 11 slaapkamer, 12 badkamer, 13 hal (optie), 14 polyvalente/kamer (optie), 15 berging/badcel (optie)

Over de architect

TRIPOD Architecten is een veelzijdig en ambitieus architectenbureau dat zich specialiseert in complexe opdrachten voor bijzondere klanten. In de jaren ’80 verwierf het kantoor naamsbekendheid door de realisatie van talrijke eengezinswoningen in Vlaanderen. Ook in andere opdrachten verwierf TRIPOD Architecten (als Wollaert+partners) expertise zoals recreatie, bedrijven, zorg, onderwijs en diensten. De realisaties reiken inmiddels van de Benelux over Spanje tot in Zuid-Afrika.

Een multidisciplinair team van architecten, ingenieurs en interieurvormgevers beantwoordt elke opdracht met een uniek totaalconcept. Elk project ontstaat uit een intensief overlegtraject met de opdrachtgever, de ruimtelijke context, eigentijdse materialen en milieubewuste technieken. Elk ontwerp is persoonlijk, tijdloos en duurzaam.

Naast kwalitatief bouwen staat TRIPOD Architecten in het bijzonder voor een professionele dienstverlening en een persoonlijke aanpak. Een gestructureerde werkwijze, de brede ervaring en één rechtstreekse contactpersoon staan garant voor een bouwproces zonder kopzorgen.

IGEMO woonproject Papenhof TRIPOD architecten

Contact

TRIPOD architecten
Amsterdamstraat 14 bus 22/M
2000 Antwerpen

info@tripodarchitecten.be
www.tripodarchitecten.be

+32 3 384 22 33