U/Define

U/Define gaat in hun ontwerp voor een huiselijke structuur, vrij aan te passen aan de noden en wensen van haar bewoners. Het ontwerp zet in op de creatie van kwalitatieve ruimtelijkheid. Flexibiliteit en eenvoud staan centraal. De indeling van het ontwerp kan eenvoudig gewijzigd worden, naargelang de wensen van de klant. Dit huis wil je de kans geven om te groeien in een soms niet te voorziene toekomst.

Als doorzonwoning heeft het gelijkvloers één ruimtelijke verbinding tussen voor- en achtergevel. Centraal in de woning zit een verticale kern die alle lagen van de woning verbindt. Elke verdieping heeft een buitenruimte. Hierdoor wordt lichtinval gefaciliteerd en is er een betere visuele relatie met de buitenruimte.

De balans in kleur en natuurlijke materialen doet het beoogde karakter van de woning binnen én buiten tot haar recht komen.

Ontwerp

Over de architect

Voor het Papenhof-project werkt U/Define (architectuur) samen met TC-Plus (interieur). Het team analyseert huidige situaties om noden van morgen te definiëren. Startende vanuit een kritische analyse, vindt dit team dat er geen standaard oplossingen bestaan.

U/Define gaat onderzoekend te werk. De uiteindelijke ruimtelijke oplossing is het resultaat van rationaal onderzoek naar specifiek gebruik. Hierdoor zijn verschillende scenario’s mogelijk. Gebouwen moeten niet enkel goed functioneren, maar door hun aanwezigheid, materialisering en vorm ook een meerwaarde creëren voor gebruikers en de stedelijke omgeving.

Er zijn enkele maatstaven die het ontwerpteam steeds hanteert:

  • Zuiverheid van vorm: een uitgesproken ruimtelijke interventie die het innerlijk functioneren communiceert.
  • Zuivere inpassing: subtiliteit ten aanzien van een complexe stedelijke context.
  • Circulariteit: een duurzaam toekomstbestendig ontwerp.

Contact

U/Define
Peterseliestraat 23A 0B
8000 Brugge

www.u-d-a.com
info@u-d-a.com

+32 471 81 37 34
+32 493 25 45 62